CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Testvérmegyei delegáció (június 8-9.)- Együttműködési megálapodás az Értelmi Sérültek és Segítőik GYMS Megyei Szervezete és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat között

Testvérmegyei delegáció (június 8-9.)

    Június 8-9-én német testvérmegyénk, Einzkreis képviselői érkeznek a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzathoz.
    A delegációt Karl Röckinger az enzkreisi járás elöljárója vezeti. Kétnapos itt tartózkodásuk során találkoznak a megyei közgyűlés tisztségviselőivel, látogatást tesznek megyei intézményekben, kilátogatnak a Győri Vásárra, a Péri Reptérre, de a programba belefér a Pannonhalmi Főapátság megtekintése és egy kapuvári látogatás is.
    A delegáció tagjait június 8-án, kedden 9.00 órakor dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke fogadja Győrött a Megyeházán, majd 10.30 órakor Koroncó-Zöldmajorban, az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézményébe látogatnak, ahol a vendégek az intézmény lakóinak átadják ajándékukat, egy kerékpárt. A keddi program Kapuváron, Nagycenken, illetve Sopronban folytatódik.
    Szerdán délelőtt Pérre, a repülőtérre látogatnak, ahol sétarepülés keretében madártávlatból is megismerik a települést és környékét, majd a Győri Vásár kiállításait tekintik meg. A Pannonhalmi Bencés Főapátság megtekintésére szerdán délután kerül sor.
    A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés 2001 márciusában írt alá együttműködési megállapodást Pforzheim várossal és Enzkreis járással. A kölcsönös látogatások ezen együttműködés keretében történnek. Tervek szerint ez év őszén megyei polgármesterek viszontlátogatást tesznek Pforzheimben.
P.Z.


Együttműködési megállapodás az Értelmi Sérültek és Segítőik GYMS Megyei Szervezete és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat között

    Az Értelmi Sérültek és Segítőik GYMS Megyei Szervezete és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közötti Együttműködési megállapodás aláírására
kerül sor  2004. június 8-én,  kedden Győrött, a Megyeháza, Gobelin-termében.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés önként vállalt feladatai között szerepel, hogy támogatja a társas életre szerveződő közösségek tevékenységét, a lakosság életmódjának javítását szolgáló célok megvalósítását. Ennek a feladatvállalásnak egyik pozitív példája az Értelmi Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületével évek óta fennálló eredményes kapcsolat, melynek keretében a megyei önkormányzat és az egyesület 2002 októberében „Együttműködési megállapodás”-t kötött.
    A megállapodás 2003. december 31. napjával megszűnt, ám az eltelt időszak bebizonyította, hogy az egyesület folyamatos működéséhez szükséges a civil szervezetekkel való partnerségi kapcsolat fenntartása és ápolása, a megyei önkormányzat lehetőségei szerinti segítségnyújtás, ezért az „Együttműködési megállapodás” meghosszabbítását mindkét fél támogatja. (A megyei közgyűlés ezt 2004. április 23-ai ülésén határozatával is megerősítette.)

P.Z.
 



2004. június 07., hétfő 14:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület