CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. június 07., hétfő 14:20


Testvérmegyei delegáció (június 8-9.)- Együttműködési megálapodás az Értelmi Sérültek és Segítőik GYMS Megyei Szervezete és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat között

Megyei események

Testvérmegyei delegáció (június 8-9.)

    Június 8-9-én német testvérmegyénk, Einzkreis képviselői érkeznek a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzathoz.
    A delegációt Karl Röckinger az enzkreisi járás elöljárója vezeti. Kétnapos itt tartózkodásuk során találkoznak a megyei közgyűlés tisztségviselőivel, látogatást tesznek megyei intézményekben, kilátogatnak a Győri Vásárra, a Péri Reptérre, de a programba belefér a Pannonhalmi Főapátság megtekintése és egy kapuvári látogatás is.
    A delegáció tagjait június 8-án, kedden 9.00 órakor dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke fogadja Győrött a Megyeházán, majd 10.30 órakor Koroncó-Zöldmajorban, az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézményébe látogatnak, ahol a vendégek az intézmény lakóinak átadják ajándékukat, egy kerékpárt. A keddi program Kapuváron, Nagycenken, illetve Sopronban folytatódik.
    Szerdán délelőtt Pérre, a repülőtérre látogatnak, ahol sétarepülés keretében madártávlatból is megismerik a települést és környékét, majd a Győri Vásár kiállításait tekintik meg. A Pannonhalmi Bencés Főapátság megtekintésére szerdán délután kerül sor.
    A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés 2001 márciusában írt alá együttműködési megállapodást Pforzheim várossal és Enzkreis járással. A kölcsönös látogatások ezen együttműködés keretében történnek. Tervek szerint ez év őszén megyei polgármesterek viszontlátogatást tesznek Pforzheimben.
P.Z.


Együttműködési megállapodás az Értelmi Sérültek és Segítőik GYMS Megyei Szervezete és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat között

    Az Értelmi Sérültek és Segítőik GYMS Megyei Szervezete és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közötti Együttműködési megállapodás aláírására
kerül sor  2004. június 8-én,  kedden Győrött, a Megyeháza, Gobelin-termében.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés önként vállalt feladatai között szerepel, hogy támogatja a társas életre szerveződő közösségek tevékenységét, a lakosság életmódjának javítását szolgáló célok megvalósítását. Ennek a feladatvállalásnak egyik pozitív példája az Értelmi Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületével évek óta fennálló eredményes kapcsolat, melynek keretében a megyei önkormányzat és az egyesület 2002 októberében „Együttműködési megállapodás”-t kötött.
    A megállapodás 2003. december 31. napjával megszűnt, ám az eltelt időszak bebizonyította, hogy az egyesület folyamatos működéséhez szükséges a civil szervezetekkel való partnerségi kapcsolat fenntartása és ápolása, a megyei önkormányzat lehetőségei szerinti segítségnyújtás, ezért az „Együttműködési megállapodás” meghosszabbítását mindkét fél támogatja. (A megyei közgyűlés ezt 2004. április 23-ai ülésén határozatával is megerősítette.)

P.Z.