CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Öt pontban a lehetséges megtakaritásokról

A Fidesz–Polgári Összefogás frakciójának elvi alapvetése a költségvetéshez
 
    A Fidesz–Polgári Összefogás frakciójának elvi alapvetése a költségvetéshez címmel tartott sajtótájékoztatót a frakció nevében Abdai Géza frakcióvezető és Dr. Molnár Ágnes önkormányzati képiselő, elnöki  koordinátor ma a Fidesz irodában.

    Abdai Géza bevezetőként elmondta: a város 2004-es költségvetése túl van az első tárgyalási fordulón, a második februárban lesz. Kedden egyeztetésre kerül sor, amely során a várost vezető koalíció a Fidesz frakciót egyeztetésre hívta meg a város költségvetésének ügyében.
    Ismert, hogy Sopron a 2004. évben nehéz, mondhatni válságos pénzügyi helyzetbe került, a közel 19 milliárdos költségvetésben 3,4 milliárd hiányt kell megoldani.
    A Polgári Összefogás a meghívást érdemben úgy tudja elfogadni, ha az általunk fontosnak tartott kérdésekben elfogadják költségvetéssel kapcsolatos álláspontukat - hangzott el a sajtótájékoztatón.
    Dr. Molnár Ágnes öt pontban ismertette azokat a tárgyalási alapot képező tételeket, amelyeknél megtakarításra van lehetőség.
A Fidesz nem támogatja a közszolgáltató cégek privatizációját, javasolja a városházára felvett nagyszámú tanácsadók létszámának leépítését, amelyek ,,bujtatott politikai állás gyanúját keltik."
A Fidesz nem tartja elfogadhatónak a polgármesteri, alpolgármesteri és képviselői béreknek további emelését, továbbá ,,a válságköltségvetésből folytatott jótékonykodást sem."
A Polgári Összefogás szerint a nehéz gazdasági helyzetben a kommunikációs költségeket felesleges 420%-kal növelni. Ebből, amint az elhangzott: ,,30 millió a helyi ,,magántévé" támogatása, 12 millió egy új újság indítása". Ezen felül ,,a népszerűsítő rendezvények" is túl sok pénzt emésztenének fel. Például 20 millióba kerül az EU tájékoztató nap és 6 millióba a szépkirálynő választás.
    A Fidesz frakció ,,csak a fenti alapvetések elfogadása után tud valóban abban hinni, hogy a szocialista városvezetés a 3,4 milliárdos hitel és adosságállományú költségvetés jobbítását együttgondolkodással szeretné megoldani" - hangzott el a sajtótájékoztatón.
L.E.



2004. február 06., péntek 21:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület