CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Egyeztető fórum a Városházán a rendezvény és programszervezők számára.

Az önkormányzat kezdeményezésére szervezett megbeszélésen a városi programok, fesztiválok, kulturális, sport, tudományos és gazdasági rendezvények szervezésével tevékenykedő intézmények és vállalkozások képviselői, a Tourinform iroda részéről Horváthné Hoszpodár Katalin irodavezető, a városvezetés részéről Hruby József alpolgármester, Kovács László a Kulturális és Idegenforgalmi bizottság elnöke, Wilfing Ferenc polgármesteri tanácsadó és Keizler Anikó sajtóreferens vettek részt.


Wilfing Ferenc, Keizler Anikó, Hruby József és Kovács László

Hruby József alpolgármester bevezetőjében elmondta, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a városi rendezvényekre, ezért kívánja felajánlani azt a koordinátori szerepet a különféle programok összehangolására, amelynek segítségével egységesebb, lehetőleg átfedésmentes  a teljes évet lefedő programajánlat jöhet létre.

Kovács László a koordináció csírájának nevezte a kezdeményezést, egy olyan tevékenységnek, amelyből mindenkinek haszna származik. Utalt arra, hogy az eddigi programajánló kiadványok havi előzetes információin túl szükség van egy bővebb, egész évet átfogó előzetes rendezvénynaptárra. A bizottsági elnök javaslatával a már a Tourinform iroda és az Internet-Sopron Egyesület által megvalósított, interaktív módon feltölthető, a tourinform..sopron.hu internet címen található eseménynaptárakra utalt. Ezen a szerkezeten és alapon kiindulva a www.sopron.hu hivatalos honlapon rövid idő alatt biztosítható, hogy meginduljon egy önkéntes koordináció, amelynek kretén belül minden rendezvényszervező interaktív módon saját maga foglalhat le időpontokat a rendezvényei számára  és így egyenletesebbé váljon a kulturális idegenforgalmi kínálat.
Horváthné Hoszpodár Katalin  a tourinform.sopron.hu oldalon megvalósított adminisztrációs felület internetes bemutatása mellett tájékoztatott azokról a lehetőségekről, amelyekkel az ily módon rögzített adatokat a Tourinform iroda összegezve, az országos turisztikai rendszerbe át tudja adni. A kezdeményezés szerint a www.sopron.hu honlapon minden előzetes program megjelenne, a biztos időpontokkal garantált programokat a tourinform.sopron.hu oldalról érhetnék el az érdeklődők magyar, német és angol nyelven.

Horváthné Hoszpodár Katalin és Kovács László

Mechle Károly a Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett jövő évi, „A kézművesség ezer éve” nemzetközi konferencia rendezvényeire hívta fel a jelenlévők figyelmét. Nyerges Ferenc a Pro Kultúra Kht. vezetője, mint a legnagyobb programszervező javasolta, hogy a városnak legyen egy egységes nyomtatott programajánlója is, ehhez kérte a városvezetés támogatását.


Mechle Károly
Kovács László válaszában kiemelte: a rendszer továbbfejlesztéssel lehetőséget ad arra is, hogy a programokat havi bontásban ki lehessen nyomtatni.
Horváthné Wéber Mariann szerint szükség van a személyes kapcsolatokra is, ezáltal a rendezvényszervezők megismerhetik egymás programjainak a hátterét, ezáltal újabb együttműködéssel, közös programajánlattal is bővíthető a turisztikai kínálat.

Kovács László zárszavában úgy értékelte, bízik abban, hogy a mindennapok gyakorlata tovább viszi a kezdeményezést, a technikai feltételeket együttműködve a Tourinform irodával és az Internet-Sopron egyesülettel, a városvezetés igyekezik a lehető legrövidebb időn belül biztosítani.
 

tsz
 



2003. november 12., szerda 00:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület