CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. november 12., szerda 00:43


Egyeztető fórum a Városházán a rendezvény és programszervezők számára

Egyeztető fórum a Városházán a rendezvény és programszervezők számára.

Az önkormányzat kezdeményezésére szervezett megbeszélésen a városi programok, fesztiválok, kulturális, sport, tudományos és gazdasági rendezvények szervezésével tevékenykedő intézmények és vállalkozások képviselői, a Tourinform iroda részéről Horváthné Hoszpodár Katalin irodavezető, a városvezetés részéről Hruby József alpolgármester, Kovács László a Kulturális és Idegenforgalmi bizottság elnöke, Wilfing Ferenc polgármesteri tanácsadó és Keizler Anikó sajtóreferens vettek részt.


Wilfing Ferenc, Keizler Anikó, Hruby József és Kovács László

Hruby József alpolgármester bevezetőjében elmondta, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a városi rendezvényekre, ezért kívánja felajánlani azt a koordinátori szerepet a különféle programok összehangolására, amelynek segítségével egységesebb, lehetőleg átfedésmentes  a teljes évet lefedő programajánlat jöhet létre.

Kovács László a koordináció csírájának nevezte a kezdeményezést, egy olyan tevékenységnek, amelyből mindenkinek haszna származik. Utalt arra, hogy az eddigi programajánló kiadványok havi előzetes információin túl szükség van egy bővebb, egész évet átfogó előzetes rendezvénynaptárra. A bizottsági elnök javaslatával a már a Tourinform iroda és az Internet-Sopron Egyesület által megvalósított, interaktív módon feltölthető, a tourinform..sopron.hu internet címen található eseménynaptárakra utalt. Ezen a szerkezeten és alapon kiindulva a www.sopron.hu hivatalos honlapon rövid idő alatt biztosítható, hogy meginduljon egy önkéntes koordináció, amelynek kretén belül minden rendezvényszervező interaktív módon saját maga foglalhat le időpontokat a rendezvényei számára  és így egyenletesebbé váljon a kulturális idegenforgalmi kínálat.
Horváthné Hoszpodár Katalin  a tourinform.sopron.hu oldalon megvalósított adminisztrációs felület internetes bemutatása mellett tájékoztatott azokról a lehetőségekről, amelyekkel az ily módon rögzített adatokat a Tourinform iroda összegezve, az országos turisztikai rendszerbe át tudja adni. A kezdeményezés szerint a www.sopron.hu honlapon minden előzetes program megjelenne, a biztos időpontokkal garantált programokat a tourinform.sopron.hu oldalról érhetnék el az érdeklődők magyar, német és angol nyelven.

Horváthné Hoszpodár Katalin és Kovács László

Mechle Károly a Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett jövő évi, „A kézművesség ezer éve” nemzetközi konferencia rendezvényeire hívta fel a jelenlévők figyelmét. Nyerges Ferenc a Pro Kultúra Kht. vezetője, mint a legnagyobb programszervező javasolta, hogy a városnak legyen egy egységes nyomtatott programajánlója is, ehhez kérte a városvezetés támogatását.


Mechle Károly
Kovács László válaszában kiemelte: a rendszer továbbfejlesztéssel lehetőséget ad arra is, hogy a programokat havi bontásban ki lehessen nyomtatni.
Horváthné Wéber Mariann szerint szükség van a személyes kapcsolatokra is, ezáltal a rendezvényszervezők megismerhetik egymás programjainak a hátterét, ezáltal újabb együttműködéssel, közös programajánlattal is bővíthető a turisztikai kínálat.

Kovács László zárszavában úgy értékelte, bízik abban, hogy a mindennapok gyakorlata tovább viszi a kezdeményezést, a technikai feltételeket együttműködve a Tourinform irodával és az Internet-Sopron egyesülettel, a városvezetés igyekezik a lehető legrövidebb időn belül biztosítani.
 

tsz