CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

PRUNNER LÁSZLÓ
fotóművész

SOPRONI PANTHEON

című, a soproni temetőket bemutató fotókiállítását a Wrenkh Ede közösségi Házban ifj. Folcz Tóbiás fotóművész nyitotta meg 2003. október 31-én 17 órakor.

A falakon fekete-fehér formátumban, matt papíron, üveg nélkül függenek a fényképek, melyek Sopron temetőiben készültek, s a sírkertek látogatói számára nem idegenek a beállítások: csaknem minden kép erdedeti helyszíne könnyen felidézhető. Mégis egyéni látásmódot, a megszokott eredeti módon történő bemutatását fogalmazhatjuk meg a fotós sajátjaként.

Amennyire nehezen elképzelhetők a színes fotók egy ilyen típusú bemutatásban, annyira meghatározó a matt papír szerepe is az interpretációban. Azon el lehet gondolkodni, hogy amennyiben az anyag ilyen meghatározó egy-egy gondolat adequat bemutatásában, akkor a hely szelleme, a tárlat helye esetleg nem kívánt volna-e meg eggyel világosabb tónust, egy picivel több kontrasztot.

Csak éppen annyit, amit a technikai kivitelezésben, igazán visszafogottan, Prunner az artefícium létrehozásában magának - joggal - megengedett. A tárlat nyitásának ideje, a témához való igazán közvetlen kapcsolódás mindenki számára vonzóvá teszi a kiállítást, melynek színvonala - megfelelő elmélyülés, egy csendes folyosói séta - a gondolatok összeszedhetőségét, egy-egy különösen jól sikerült, s az egyénhez éppen közelálló alkotás pedig az elmélkedés lehetőségét garantálja.

A lelkiismeretét, bennsőjét gondozni kívánó ember fontos állomása lehet novemberben ez a kiállítás, melyet a leendő látogatók figyelmébe szívesen ajánlunk.
A kiállítás megtekinthető: Sopron, Szt. György u. 7 (Szt. György Plébánia 2. em.Tel.: 99/ 525-030) 2003. október 31. és november 20. között naponta 10-18 óra között.
- DI -



2003. november 02., vasárnap 09:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület