CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2003. november 02., vasárnap 09:48


Prunner László kiállítása

PRUNNER LÁSZLÓ
fotóművész

SOPRONI PANTHEON

című, a soproni temetőket bemutató fotókiállítását a Wrenkh Ede közösségi Házban ifj. Folcz Tóbiás fotóművész nyitotta meg 2003. október 31-én 17 órakor.

A falakon fekete-fehér formátumban, matt papíron, üveg nélkül függenek a fényképek, melyek Sopron temetőiben készültek, s a sírkertek látogatói számára nem idegenek a beállítások: csaknem minden kép erdedeti helyszíne könnyen felidézhető. Mégis egyéni látásmódot, a megszokott eredeti módon történő bemutatását fogalmazhatjuk meg a fotós sajátjaként.

Amennyire nehezen elképzelhetők a színes fotók egy ilyen típusú bemutatásban, annyira meghatározó a matt papír szerepe is az interpretációban. Azon el lehet gondolkodni, hogy amennyiben az anyag ilyen meghatározó egy-egy gondolat adequat bemutatásában, akkor a hely szelleme, a tárlat helye esetleg nem kívánt volna-e meg eggyel világosabb tónust, egy picivel több kontrasztot.

Csak éppen annyit, amit a technikai kivitelezésben, igazán visszafogottan, Prunner az artefícium létrehozásában magának - joggal - megengedett. A tárlat nyitásának ideje, a témához való igazán közvetlen kapcsolódás mindenki számára vonzóvá teszi a kiállítást, melynek színvonala - megfelelő elmélyülés, egy csendes folyosói séta - a gondolatok összeszedhetőségét, egy-egy különösen jól sikerült, s az egyénhez éppen közelálló alkotás pedig az elmélkedés lehetőségét garantálja.

A lelkiismeretét, bennsőjét gondozni kívánó ember fontos állomása lehet novemberben ez a kiállítás, melyet a leendő látogatók figyelmébe szívesen ajánlunk.
A kiállítás megtekinthető: Sopron, Szt. György u. 7 (Szt. György Plébánia 2. em.Tel.: 99/ 525-030) 2003. október 31. és november 20. között naponta 10-18 óra között.
- DI -