CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 30., kedd, Katalin, Kitti napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

Ajánlat a Burgenlandi Pannon Ősz programkínálatából

    A Pannon Ősz 2002 rendezvénysorozatot Sommer Klaus a Burgenland Tourismus sajtóreferense is szeretettel ajánlja a magyar vendégeknek, külön is kiemelve a Szent Márton ünnepéhez kapcsolódó eseményeket.
    Mint mondta a rendezvénysorozat az idegenforgalom szempontjából a nem fő szezonnak számító őszi és téli időszakot igyekszik tartalommal megtölteni és gasztronómiai, kulturális programokkal a térségbe vonzani a turistákat.

    Az újbor megáldása ("keresztelője") szertartásának időpontjai: Apetlon november 9, Donnerskirchen november 11., Breitenbrunn november 11., Eisenstadt november 11., Neusiedl november 7., Podersdorf november 8, Purbach november 16. és Gols november 8. A településeken, a jelzett időpontokban a pincék nyitvatartanak és borkóstolóval várják a vendégeket, többnyire november 7-től – 11-ig (Szent Márton napján is), valamint az azt követő hétvégén is Purbach, Illmitz településeken. Részletes információt a: www.neusiedlersee.com oldalakon találnak.
x
Sommer Klaus sajtóreferens a borkostolók részvételi díjairól is tájékoztatást adott:

    Illmitz-ben 15- 20 óráig ingyenesek a borkostolók (!), Apetlon-ban 25 € -ba kerül a részvétel, amely összegből 18 € értékben borra beváltható utalvány jár a borbarátoknak, akárcsak Breitenbrunn - ban, ahol a 15€ -os díjból 3 € költhet majd borkósolóra a vendég.
    Eisenstadtban (Kismarton) a Fő utcán standok várják a borkóstolókat, míg Gols-ban 40 € -t kérnek mindazoktól, aki a híres bortermelő település nedűit szeretnék kóstolgatni, amely összegből 28 € költhető borkóstolásra. Neusiedl -ben 20 € részvételi díj mellett 10 €-t lehet borra váltani, míg Oggau -ban önkéntes adomány fejében lehet kóstolni a vidék borát. Purbach -ban poharat kap minden látogató a 10 € fejében, Rust -on 12, Weiden-ben 15 € -ba kerül a rendezvényen való borkóstolással egybekötött részvétel, Podersdorfban ugyanez 35 € -ba kerül, amiből 24 € mehet a borosgazdáknak.

    További színes forgatag várja a látogatókat a külön a gyerekek részére rendezett Szent Márton napi búcsún Kismartonban (Eisenstadt), ahol november 10-én az Esterházy kastélytól induló és a Fő térre tartó lámpás Szent Márton napi felvonulásra invitálják a gyerekeket, akik közül minden lámpással résztvevő fánkot is kap majd ajándékba.
    A sajtóreferens felhívta figyelmünket a "Hiataumzug”-ra (pásztorfelvonulás), amelyet szombaton, november 9-én Podersdorfban tartanak, ahol 13-15 óra között mindenkit “nyitott pincék” -kel várnak a borosgazdák.
    Egy egész pinceutca várja vasárnap 10-16 óra között a Purbachba (Feketeváros), betérőket ahol 16-án is nyitva lesznek a borospincék.
    Weidenben különleges élményt jelent a gyönyörűen felújított “Heiligenkreuzerkeller” pince (www.heiligenkreuzerkeller.at) a 19. századból.
    Neusiedl am See egy új “bor központ”-tal várja látogatóit: a Weinwerk Burgenland építészeti szempontól is különleges élményt nyújt (www.weinwerk-burgenland.at), ahova ráadásul szombaton 16 órakor ingyenes a belépés.
    Ruszton, 16 -án 14 órakor kezdődik a “Seehof“-ban tartott borbemutató.
    Több étterem is libanapokkal és egyéb gasztronómiai különlegességekkel várja magyar vendégeit: Taubenkobel, Schützen am Gebirge (www.taubenkobel.at), Blaue Gans, Weiden (www.blaue-gans.at), Landgasthaus am Nyikospark Neusiedl (www.nyikospark.at) Gasthaus zur Dankbarkeit, Podersdorf (www.dankbarkeit.at).

Végezetül a Burgenland Tourismus sajtóreferense azt is kihangsúlyozta, hogy a "szomszédban szeretettel várják a magyar vendégeket!



2002. november 08., péntek 00:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület