CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2002. november 08., péntek 00:09


Még egyszer a Burgenlandi Pannon Ősz programkínálatáról

Ajánlat a Burgenlandi Pannon Ősz programkínálatából

    A Pannon Ősz 2002 rendezvénysorozatot Sommer Klaus a Burgenland Tourismus sajtóreferense is szeretettel ajánlja a magyar vendégeknek, külön is kiemelve a Szent Márton ünnepéhez kapcsolódó eseményeket.
    Mint mondta a rendezvénysorozat az idegenforgalom szempontjából a nem fő szezonnak számító őszi és téli időszakot igyekszik tartalommal megtölteni és gasztronómiai, kulturális programokkal a térségbe vonzani a turistákat.

    Az újbor megáldása ("keresztelője") szertartásának időpontjai: Apetlon november 9, Donnerskirchen november 11., Breitenbrunn november 11., Eisenstadt november 11., Neusiedl november 7., Podersdorf november 8, Purbach november 16. és Gols november 8. A településeken, a jelzett időpontokban a pincék nyitvatartanak és borkóstolóval várják a vendégeket, többnyire november 7-től – 11-ig (Szent Márton napján is), valamint az azt követő hétvégén is Purbach, Illmitz településeken. Részletes információt a: www.neusiedlersee.com oldalakon találnak.
x
Sommer Klaus sajtóreferens a borkostolók részvételi díjairól is tájékoztatást adott:

    Illmitz-ben 15- 20 óráig ingyenesek a borkostolók (!), Apetlon-ban 25 € -ba kerül a részvétel, amely összegből 18 € értékben borra beváltható utalvány jár a borbarátoknak, akárcsak Breitenbrunn - ban, ahol a 15€ -os díjból 3 € költhet majd borkósolóra a vendég.
    Eisenstadtban (Kismarton) a Fő utcán standok várják a borkóstolókat, míg Gols-ban 40 € -t kérnek mindazoktól, aki a híres bortermelő település nedűit szeretnék kóstolgatni, amely összegből 28 € költhető borkóstolásra. Neusiedl -ben 20 € részvételi díj mellett 10 €-t lehet borra váltani, míg Oggau -ban önkéntes adomány fejében lehet kóstolni a vidék borát. Purbach -ban poharat kap minden látogató a 10 € fejében, Rust -on 12, Weiden-ben 15 € -ba kerül a rendezvényen való borkóstolással egybekötött részvétel, Podersdorfban ugyanez 35 € -ba kerül, amiből 24 € mehet a borosgazdáknak.

    További színes forgatag várja a látogatókat a külön a gyerekek részére rendezett Szent Márton napi búcsún Kismartonban (Eisenstadt), ahol november 10-én az Esterházy kastélytól induló és a Fő térre tartó lámpás Szent Márton napi felvonulásra invitálják a gyerekeket, akik közül minden lámpással résztvevő fánkot is kap majd ajándékba.
    A sajtóreferens felhívta figyelmünket a "Hiataumzug”-ra (pásztorfelvonulás), amelyet szombaton, november 9-én Podersdorfban tartanak, ahol 13-15 óra között mindenkit “nyitott pincék” -kel várnak a borosgazdák.
    Egy egész pinceutca várja vasárnap 10-16 óra között a Purbachba (Feketeváros), betérőket ahol 16-án is nyitva lesznek a borospincék.
    Weidenben különleges élményt jelent a gyönyörűen felújított “Heiligenkreuzerkeller” pince (www.heiligenkreuzerkeller.at) a 19. századból.
    Neusiedl am See egy új “bor központ”-tal várja látogatóit: a Weinwerk Burgenland építészeti szempontól is különleges élményt nyújt (www.weinwerk-burgenland.at), ahova ráadásul szombaton 16 órakor ingyenes a belépés.
    Ruszton, 16 -án 14 órakor kezdődik a “Seehof“-ban tartott borbemutató.
    Több étterem is libanapokkal és egyéb gasztronómiai különlegességekkel várja magyar vendégeit: Taubenkobel, Schützen am Gebirge (www.taubenkobel.at), Blaue Gans, Weiden (www.blaue-gans.at), Landgasthaus am Nyikospark Neusiedl (www.nyikospark.at) Gasthaus zur Dankbarkeit, Podersdorf (www.dankbarkeit.at).

Végezetül a Burgenland Tourismus sajtóreferense azt is kihangsúlyozta, hogy a "szomszédban szeretettel várják a magyar vendégeket!