CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Trigonal - képzőművészeti háromszög

    Trigonal elnevezéssel Bécsújhelyen (Wiener Neustadt), a Karmelita templomban nyílt meg három ország 24 művészének munkáit bemutató képzőművészeti tárlat.

    Az ausztriai Bécsújhely, az olaszországi Tarcento művészeivel együtt soproniak is meghívást kaptak a tárlatra.

Manfred Pfeiffer körvezető megnyitója

    Három, különböző országban élő és alkotó művészcsoport találkozásakor kulturális kommunikáció jön létre, fejtette ki megnyitójában a bécsújhelyi Képzőművészeti Kör vezetője, Manfred Pfeiffer.
 

    A kiállítás példája annak, hogy a vizualitás egységes nyelvét használó kommunikáció könnyen valósul meg, természetesen feltéve, hogy a művek "köszönő viszonyban vannak egymással", s hogy ez esetben milyen kölcsönhatások, viszonyulások jellemzik a tárlatot, arról a soproni kiállításlátogatók Sopronban is meggyőződhetnek majd a közeljövőben. Ezúttal, mint minden csoportos kiállítás alkalmával stílusok, technikák, szemléletek és világképek teljes tárházával találja szembe magát a tárlatlátogató, tény, amely egyúttal összehasonlítási és viszonyítási alapot is kínál.

    Bécsújhelyen szeptember 22-ig, naponta 10-18 óráig látogatható a tárlat, amelyet a szervezők vándorkiállításnak szántak.
    Így következő év januárjában a soproni Festőterem, majd májusban Tarcento ad otthont a közös Trigonal képzőművészeti gondolatközlésnek, amely földrajzilag az Adriától, az Alpokon keresztül, majdnem a Dunáig elterülő háromszöget bezáró területet fed.

Sopron várost Tengerdi Antal kulturális ügyekért felelős alpolgármester képviselte

    Wiener Neustadt városa, a helyi képzőművészeti kör, a Tarcento Art 100 képzőművészeti társaság és a soproni Pro Kultúra Sopron Kht. közös szervezésében nyílt vándorkiállítás kiállító művészei: Bruno Aita, Loris Agosto, Giancarlo Bonaccorsi, Dino Durigatto, Ernesto Paulin, Carlo Vidoni, Valentino Vidotti, Bernarda Visentini (Olaszország), Christa Cebis, Hans Detlef Dupal, Ursula Fasching Carnaval, Werner Rischanek, Swaantje Thomm-Hermsdorf, Johannes Winkler, Anton Zacsek, Brigit Zagler (Ausztia), Sz. Egyed Emma, Gáspárdy Tibor, Giczi János, Kovács György, Kovács-Gombor Gábor, Soltra E. Tamás, Sulyok Gabriella (Magyarország).



2002. szeptember 04., szerda 10:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület