CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. szeptember 04., szerda 10:13


Trigonal - régiós képzőművészeti háromszög

Trigonal - képzőművészeti háromszög

    Trigonal elnevezéssel Bécsújhelyen (Wiener Neustadt), a Karmelita templomban nyílt meg három ország 24 művészének munkáit bemutató képzőművészeti tárlat.

    Az ausztriai Bécsújhely, az olaszországi Tarcento művészeivel együtt soproniak is meghívást kaptak a tárlatra.

Manfred Pfeiffer körvezető megnyitója

    Három, különböző országban élő és alkotó művészcsoport találkozásakor kulturális kommunikáció jön létre, fejtette ki megnyitójában a bécsújhelyi Képzőművészeti Kör vezetője, Manfred Pfeiffer.
 

    A kiállítás példája annak, hogy a vizualitás egységes nyelvét használó kommunikáció könnyen valósul meg, természetesen feltéve, hogy a művek "köszönő viszonyban vannak egymással", s hogy ez esetben milyen kölcsönhatások, viszonyulások jellemzik a tárlatot, arról a soproni kiállításlátogatók Sopronban is meggyőződhetnek majd a közeljövőben. Ezúttal, mint minden csoportos kiállítás alkalmával stílusok, technikák, szemléletek és világképek teljes tárházával találja szembe magát a tárlatlátogató, tény, amely egyúttal összehasonlítási és viszonyítási alapot is kínál.

    Bécsújhelyen szeptember 22-ig, naponta 10-18 óráig látogatható a tárlat, amelyet a szervezők vándorkiállításnak szántak.
    Így következő év januárjában a soproni Festőterem, majd májusban Tarcento ad otthont a közös Trigonal képzőművészeti gondolatközlésnek, amely földrajzilag az Adriától, az Alpokon keresztül, majdnem a Dunáig elterülő háromszöget bezáró területet fed.

Sopron várost Tengerdi Antal kulturális ügyekért felelős alpolgármester képviselte

    Wiener Neustadt városa, a helyi képzőművészeti kör, a Tarcento Art 100 képzőművészeti társaság és a soproni Pro Kultúra Sopron Kht. közös szervezésében nyílt vándorkiállítás kiállító művészei: Bruno Aita, Loris Agosto, Giancarlo Bonaccorsi, Dino Durigatto, Ernesto Paulin, Carlo Vidoni, Valentino Vidotti, Bernarda Visentini (Olaszország), Christa Cebis, Hans Detlef Dupal, Ursula Fasching Carnaval, Werner Rischanek, Swaantje Thomm-Hermsdorf, Johannes Winkler, Anton Zacsek, Brigit Zagler (Ausztia), Sz. Egyed Emma, Gáspárdy Tibor, Giczi János, Kovács György, Kovács-Gombor Gábor, Soltra E. Tamás, Sulyok Gabriella (Magyarország).