CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Derszib Eti kiállítása

Április 4-én nyílt meg Magyarné Derszib Eti kiállítása a soproni Mühl Aladár Galériában (korábban Képcsarnok, Várkerület 77.) és ettől számítva legalább 10 napig látogatható, a meghívó kurta-furcsa megfogalmazásában. A kiállítást Dr. Kubinszky Mihály egyetemi tanár nyitotta meg.


A kiállításra belépő látogatót, aki eddig is nyomon követte Derszib Eti munkásságát, nem éri meglepetés. A soproni műemlékek, tájak, kertek, csendéletek mellett állatportrékat tekinthet meg a soproni képzőművésztől megszokott akvarell technikával, állandó és megbízható szinten megvalósítva azt. Jól felismerhetők a részletek, sőt, ha szabad úgy fogalmaznom, akkor még jobban, mint eddig, hiszen a technikai változást, mely az elmúlt években lezajlott az alkotónál, talán úgy lehetne a legjobban megfogalmazni, hogy még kontrasztosabbá váltak a festmények, razjosságukban és színhasználatukban egyaránt.


Immár matematikai következetességgel követik egymást a száraz akvarell-technikával felvitt rajzos foltok, és az azokat körülvevő fehér kontrasztok. Szinte sehol nincs már nyoma a nyolcvanas-kilencvenes korai évek visszafogott színhasználatának, és a technika folyományaként is megjelenő, s tudatosan meghagyott véletlenszerű foltoknak.


Racionális festészet ez, mely tudatosan megtervezett, kialakított, megvalósított, a mesterségbeli tudás részletekbe menő felhasználásával.
Ahogyan manapság nehéz az értékek független megtartása, úgy nem nyilatkozhatunk arról sem, hogy mennyire kommersz, s mennyire kreatív és előremutató a falakon látható képek egésze. Biztosak vagyunk azonban abban, hogy nagyon sokan alapozzák itt meg az állandó és megbízható minőségi szint kínálatában a családi képtáruk alapjait.
- DI -



2002. április 09., kedd 19:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület