CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Huszadik Soproni Tavaszi Napok 2002-ben

    Sopron város fennállásának 725. esztendejét ünnepli 2002-ben. E jeles évfordulón a kulturális élet területén is nevezetes jubileumok gazdagítják az évet.
    Huszadik alkalommal veszi kezdetét márciusban a Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozat, amely a Petőfi Színházban, a Festőteremben, és a Best Western Pannonia Med Hotelben, változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Soproni Petőfi Színház

    A fesztiválnak rangos kiállítások is részei, így már a megnyitót megelőzően március 8-tól már megtekinthető a Festőteremben Szervátiusz Jenő szobrászművész kiállítása, a tárlatot Rockenbauer Zoltán az NKÖM minisztere nyitja meg.
    A Tavaszi Napok március 16-án, egy Zűrzavaros Éjszakával indul útjára. Ez a címe Ion Luca Caragiale vígjátékának, amelyet a Soproni Petőfi Színház társulata mutat be. Vasárnap a Best Western Pannonia Med Hotelben a Kodály Vonósnégyes,  március 19-én kedden, pedig a Rajkó Zenekar vendégszerepel a színházban, ahol másnap a Ghymes Együttes, “Smaragdváros” című lemezbemutató koncertjét tartja. Ugyancsak a színházban elevenedik meg a ’20-as, ’30-as, és ’40-es évek jazz, swing és dixieland világa a Hot Jazz Band együttes jóvoltából március 22-én, rajtuk kívül még látható lesz a színpadon Bóbis László sztepptánc világbajnok, és a Happy Hoppers Tánccsoport.


Festőterem

    Igazi zenei csemegét kínál március 23-án szombat este a BW Pannónia Med Hotelben Vedres Csaba zongoraestje, ugyanitt fellép Lőrinszky Attila és Farkas Zoltán gardon-gordon duója is. Vasárnap ismét a színházé a főszerep: Tennessee Williams műve, a Macska a forró tetőn ezen a napon két alkalommal, délután, és este a Vígszínház előadásában, Eszenyi Enikő és Kamarás Iván főszereplésével. Itt lesz látható 26-án Shakespeare klasszikusa is egy kicsit másképp. Az És Rómeó és Júlia… című sajátos hangvételű előadás szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter. Egy nappal később ugyancsak a Petőfi Színház falai közt csendülnek fel Wagner szerzeményei, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar és a Honvéd Együttes Férfikarának előadásában.
    S végül a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen március 30-án szombaton az Óz, a Nagy Varázsló zenés mesejátéknak örülhetnek a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka alkalmából.


Barlangszínház

    A rendezvényekkel teli két hét, a szervezők reményei szerint méltó visszaemlékezés lesz az elmúlt két évtizedre, s egyben záloga is a még sikeresebb, még változatosabb eljövendőnek.
    A Soproni Tavaszi Napok rendezvényeire jegyek válthatók, 2002. január 28-tól a Jegyirodában ( Sopron, Széchenyi tér 17-18., Tel./fax: 99/511-730).

További információk és részletes programok a http://www.prokultura.sopron.hu oldalon és a Programjaánlónkban



2002. január 24., csütörtök 19:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület