CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. január 24., csütörtök 19:13


Soproni Tavaszi Napok

Huszadik Soproni Tavaszi Napok 2002-ben

    Sopron város fennállásának 725. esztendejét ünnepli 2002-ben. E jeles évfordulón a kulturális élet területén is nevezetes jubileumok gazdagítják az évet.
    Huszadik alkalommal veszi kezdetét márciusban a Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozat, amely a Petőfi Színházban, a Festőteremben, és a Best Western Pannonia Med Hotelben, változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Soproni Petőfi Színház

    A fesztiválnak rangos kiállítások is részei, így már a megnyitót megelőzően március 8-tól már megtekinthető a Festőteremben Szervátiusz Jenő szobrászművész kiállítása, a tárlatot Rockenbauer Zoltán az NKÖM minisztere nyitja meg.
    A Tavaszi Napok március 16-án, egy Zűrzavaros Éjszakával indul útjára. Ez a címe Ion Luca Caragiale vígjátékának, amelyet a Soproni Petőfi Színház társulata mutat be. Vasárnap a Best Western Pannonia Med Hotelben a Kodály Vonósnégyes,  március 19-én kedden, pedig a Rajkó Zenekar vendégszerepel a színházban, ahol másnap a Ghymes Együttes, “Smaragdváros” című lemezbemutató koncertjét tartja. Ugyancsak a színházban elevenedik meg a ’20-as, ’30-as, és ’40-es évek jazz, swing és dixieland világa a Hot Jazz Band együttes jóvoltából március 22-én, rajtuk kívül még látható lesz a színpadon Bóbis László sztepptánc világbajnok, és a Happy Hoppers Tánccsoport.


Festőterem

    Igazi zenei csemegét kínál március 23-án szombat este a BW Pannónia Med Hotelben Vedres Csaba zongoraestje, ugyanitt fellép Lőrinszky Attila és Farkas Zoltán gardon-gordon duója is. Vasárnap ismét a színházé a főszerep: Tennessee Williams műve, a Macska a forró tetőn ezen a napon két alkalommal, délután, és este a Vígszínház előadásában, Eszenyi Enikő és Kamarás Iván főszereplésével. Itt lesz látható 26-án Shakespeare klasszikusa is egy kicsit másképp. Az És Rómeó és Júlia… című sajátos hangvételű előadás szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter. Egy nappal később ugyancsak a Petőfi Színház falai közt csendülnek fel Wagner szerzeményei, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar és a Honvéd Együttes Férfikarának előadásában.
    S végül a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen március 30-án szombaton az Óz, a Nagy Varázsló zenés mesejátéknak örülhetnek a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka alkalmából.


Barlangszínház

    A rendezvényekkel teli két hét, a szervezők reményei szerint méltó visszaemlékezés lesz az elmúlt két évtizedre, s egyben záloga is a még sikeresebb, még változatosabb eljövendőnek.
    A Soproni Tavaszi Napok rendezvényeire jegyek válthatók, 2002. január 28-tól a Jegyirodában ( Sopron, Széchenyi tér 17-18., Tel./fax: 99/511-730).

További információk és részletes programok a http://www.prokultura.sopron.hu oldalon és a Programjaánlónkban