CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Induljunk reményekkel az új esztendőnek

Óévbúcsúztató koncert a Sportcentrumban   
  A fúvószenekarok hamisíthatatlan és egyedi atmoszférájával teremtette meg a szilveszteri mulatságok jó indításának alaphangulatát a Sopron Város Fúvószenekara a Sportcentrumban rendezett - immár hagyományos - koncertje.

    Az est díszvendége dr. Szájer József országgyűlési képviselő volt. A közönséget - a rendezvény védnökei - dr. Gimesi Szabolcs Sopron polgármestere és Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.
    Eredményekről és jövőbeni tervekről szólt Sopron polgármestere. Említette a Magyar Művelődés Háza épületének átalakítási munkálatait, szólt arról, ahogyan a város méltó módon ünnepelte a népszavazás 80. évfordulóját. Reménységgel teli kell tekintenie Sopronnak az új évre, amikor szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulóját ünnepli, és amikor - mint azt dr. Gimesi Szabolcs mondta - a Globex-ügy is remélhetőleg sikerrel zárul majd. A polgármester szintén kifejezte azon reményét, hogy 2002-es választási kampány az a város kulturáltságához méltóan zajlik majd, valamint, hogy a következő esztendőben láthatóvá válnak azok az intézkedések és megvalósulnak azok a tervek, amelyek a város fejlődését szolgálják.
    - Induljunk reményekkel az új esztendőnek, amelyben, ha együtt tesszük a dolgunkat, erőnk megsokszorozódik majd és nagy tettekre leszünk képesek - kívánta az új évre Sopron polgármestere.

Ivanics Ferenc megyei közgyűlési elnök  köszöntőt mond

    - Reményteljes jövő elé néz, aki álmodni mer, mert aki tud álmodni, az reménykedni is tud - ezekkel a szavakkal köszöntötte Sopront Ivanics Ferenc a megyei közgyűlés elnöke, aki, ezt követően oldottabb hangulatú - a zenekari hangszerek álmoskönyvekben fellehető jelentéséről tartott - rövid értekezésében végül is arra a megállapításra jutott, hogy örömteli dolog muzsikát hallgatni. Sikerről és boldogságról szólnak az újévi jókívánságok; a boldogság pedig nem a nagy tettekből, hanem a hétköznapi örömökből adódik össze - mondta a megyei közgyűlés elnöke, aki ezért a 2002. esztendő minden hétköznapjára ezekből az örömökből kívánt Sopron minden lakójának.

    Sopron város Fohner János vezényelte Fúvószenekara többek között közismert zeneszámokat, keringőket, operett-részleteket, szambát, ír népdalt, indulókat játszott a Németh József vezetette Soproni Mazsorett Csoport igen látványos közreműködésével.



2002. január 01., kedd 04:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület