CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. január 01., kedd 04:18


Induljunk reményekkel az új esztendőnek

Óévbúcsúztató koncert a Sportcentrumban

Óévbúcsúztató koncert a Sportcentrumban   
  A fúvószenekarok hamisíthatatlan és egyedi atmoszférájával teremtette meg a szilveszteri mulatságok jó indításának alaphangulatát a Sopron Város Fúvószenekara a Sportcentrumban rendezett - immár hagyományos - koncertje.

    Az est díszvendége dr. Szájer József országgyűlési képviselő volt. A közönséget - a rendezvény védnökei - dr. Gimesi Szabolcs Sopron polgármestere és Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.
    Eredményekről és jövőbeni tervekről szólt Sopron polgármestere. Említette a Magyar Művelődés Háza épületének átalakítási munkálatait, szólt arról, ahogyan a város méltó módon ünnepelte a népszavazás 80. évfordulóját. Reménységgel teli kell tekintenie Sopronnak az új évre, amikor szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulóját ünnepli, és amikor - mint azt dr. Gimesi Szabolcs mondta - a Globex-ügy is remélhetőleg sikerrel zárul majd. A polgármester szintén kifejezte azon reményét, hogy 2002-es választási kampány az a város kulturáltságához méltóan zajlik majd, valamint, hogy a következő esztendőben láthatóvá válnak azok az intézkedések és megvalósulnak azok a tervek, amelyek a város fejlődését szolgálják.
    - Induljunk reményekkel az új esztendőnek, amelyben, ha együtt tesszük a dolgunkat, erőnk megsokszorozódik majd és nagy tettekre leszünk képesek - kívánta az új évre Sopron polgármestere.

Ivanics Ferenc megyei közgyűlési elnök  köszöntőt mond

    - Reményteljes jövő elé néz, aki álmodni mer, mert aki tud álmodni, az reménykedni is tud - ezekkel a szavakkal köszöntötte Sopront Ivanics Ferenc a megyei közgyűlés elnöke, aki, ezt követően oldottabb hangulatú - a zenekari hangszerek álmoskönyvekben fellehető jelentéséről tartott - rövid értekezésében végül is arra a megállapításra jutott, hogy örömteli dolog muzsikát hallgatni. Sikerről és boldogságról szólnak az újévi jókívánságok; a boldogság pedig nem a nagy tettekből, hanem a hétköznapi örömökből adódik össze - mondta a megyei közgyűlés elnöke, aki ezért a 2002. esztendő minden hétköznapjára ezekből az örömökből kívánt Sopron minden lakójának.

    Sopron város Fohner János vezényelte Fúvószenekara többek között közismert zeneszámokat, keringőket, operett-részleteket, szambát, ír népdalt, indulókat játszott a Németh József vezetette Soproni Mazsorett Csoport igen látványos közreműködésével.