CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Új galéria Sopronban

Lassan megszoktuk már, hogy Sopron, mint a bevásárló turizmus egyik központja, az árukapcsolásnak ugyancsak egyik centrumává válik.
Most a volt Ifjúság téri KISZ-ház földszintjén egy alig 16 négyzetméteres helyiségében, egy újonnan nyíló vinotheka-val együtt nyílt meg a BOSS fogászati vállalkozás Paprét 17. sz. alatti új párosított vállalkozás-együttese.
Bármilyen bonyolultan is írjuk körbe, próbálva megkerülni a kézenfekvő képzettársítások buktatóit, csak ki kell mondanunk, hogy ez az árukapcsolás - annak ellenére, hogy végetérni látszik az "áru-e a kultúra" című nemzeti szeánsz - itt, Sopronban végérvényesen pontot rak a vita végére...


Igaza van Horváth Lászlónak, a Horváth & Lukács Galéria tulajdonosának, aki megnyitotta a közismert művész, Gáspárdy Tibor rögtönzött kiállítását, melyen túlnyomó többségében a művész már máshol megismert, nagyon szép és értékes munkáit láthatjuk. Azt mondta megnyitójában, hogy minél több helyre van szükség a művészek bemutatkozásához.
Valóban örüljünk a lehetőségnek, és reménykedjünk a megnyitón szép számban összegyűlt vendégsereg nevében is, hogy az új galéria tudja tartani a színvonalat, és szerencsés hármas találkozásnak bizonyul a fogászat , a vinotéka és a galéria!
Egyszerűbbnek hangzik az ismert madrigál szövege, melyben arról énekel az előadó kórus, hogy van három jóbarátja: a zene, a táncos lány és a bor. Nos, az egyik megvan, s lehet, hogy a másik kettő egy modernebb műfaj sine qua non-ja lesz idővel. S míg mások már a koccintás vége felé tartanak - míg meg nem fájdul bármelyikünk foga - egyelőre ebben is maradhatunk.
- DI -



2001. november 09., péntek 20:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület