CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2001. november 09., péntek 20:23


Új galéria Sopronban

Új galéria Sopronban

Lassan megszoktuk már, hogy Sopron, mint a bevásárló turizmus egyik központja, az árukapcsolásnak ugyancsak egyik centrumává válik.
Most a volt Ifjúság téri KISZ-ház földszintjén egy alig 16 négyzetméteres helyiségében, egy újonnan nyíló vinotheka-val együtt nyílt meg a BOSS fogászati vállalkozás Paprét 17. sz. alatti új párosított vállalkozás-együttese.
Bármilyen bonyolultan is írjuk körbe, próbálva megkerülni a kézenfekvő képzettársítások buktatóit, csak ki kell mondanunk, hogy ez az árukapcsolás - annak ellenére, hogy végetérni látszik az "áru-e a kultúra" című nemzeti szeánsz - itt, Sopronban végérvényesen pontot rak a vita végére...


Igaza van Horváth Lászlónak, a Horváth & Lukács Galéria tulajdonosának, aki megnyitotta a közismert művész, Gáspárdy Tibor rögtönzött kiállítását, melyen túlnyomó többségében a művész már máshol megismert, nagyon szép és értékes munkáit láthatjuk. Azt mondta megnyitójában, hogy minél több helyre van szükség a művészek bemutatkozásához.
Valóban örüljünk a lehetőségnek, és reménykedjünk a megnyitón szép számban összegyűlt vendégsereg nevében is, hogy az új galéria tudja tartani a színvonalat, és szerencsés hármas találkozásnak bizonyul a fogászat , a vinotéka és a galéria!
Egyszerűbbnek hangzik az ismert madrigál szövege, melyben arról énekel az előadó kórus, hogy van három jóbarátja: a zene, a táncos lány és a bor. Nos, az egyik megvan, s lehet, hogy a másik kettő egy modernebb műfaj sine qua non-ja lesz idővel. S míg mások már a koccintás vége felé tartanak - míg meg nem fájdul bármelyikünk foga - egyelőre ebben is maradhatunk.
- DI -