CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Sz.Varga Ágnes a Horváth-Lukács Galériában

A Szentendrén, 1959-ben született Sz. Varga Ágnes, aki dekoratív festőként végzett a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolán, a nagycenki kiállítóhely vendége. 1989. óta állít ki egyénileg és csoportosan, munkáit többnyire vegyes technikával készíti, pasztell, szén, tempera felhasználásával durva felületű papíron alkotva azokat.


Az alkalmazott anyagok és a felület adta dekorativitás kétségtelen bizonyítéka annak, hogy egy szerencsés pályaválasztás szemtanúi lehetünk, akik október 20-tól megtekintjük a Sopron szomszédságában található művészeti centrumot. A végeredményként kapott textúra pedig alkalmas mindazon gondolatok tolmácsolására, melyre Sz Varga Ágnes vállalkozott.


Expresszív művészet, melyet a galéria falain láthatunk, de jól felismerhető kódrendszerrel, jó kommunikatív formákkal, jó kompozíciókba foglalva, túlzások, extremitások nélkül. Az ismétlődő elemek megjelenítési gazdagsága pedig többször egymás után is élvezhetővé teszi a variációkat.


Nem a cég reklámjaként - végül, de nem utolsósorban - el kell ismernünk, akik közelebbről és részletesebben is megszemléljük a képeket, hogy milyen nagy szerepe van a képek interpretálásában, környezetük megteremtésében a kereteknek. Más kiállításokon ez talán nem ennyire szembeötlő, de el kell ismernünk, hogy a megfelelő hatás kritériumai közül elhagyhatatlan ez a körülmény, minden képnél másképp és egyedien, különösen pedig a triptichonoknál, melyek szinte új életre kelnek a natúr belsőket újra körülölelő, telitalálatnak nevezhető rámák között.
- DI -



2001. oktĂłber 20., szombat 16:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület