CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Simon Ferenc kiállítása a soproni Vas'Villában.

Fejér Zoltán festőművész nyitotta meg a soproni Vas- és Villamosipari Szakközépiskola aulájában Simon Ferenc soproni festő kiállítását.

Fejér Zoltán megnyitó beszédet mond

Simon Ferenc a Soproni Képzőművészeti Társaság tagja. Képeit a soproniak jól ismerik a több alkalommal megrendezett egyéni kiállításairól, ám mindezzel együtt igen termékeny alkotó; nem igazán azok közül való, akiknek nehéz lenne "összehozni" egy kiállításra való anyagot.
Amúgy meg, a szintén jól ismert jó szokásához híven Simon Ferenc ezúttal sem produkál semmi meghökkentőt vagy tőle szokatlant.

Kedvelt témái között megtalálhatók a soproni utcaképek, sopron környéki tájképek. Pasztell-képek, akvarellek és a sajátos, önmaga által kifejlesztett technikával készült, egyfajta "színezett grafika". Nehéz a műfajt meghatározni, ám ez esetben lehet, hogy nem is fontos, még akkor sem, ha előbb-utóbb a "vegyes technika" definíció mellett döntenénk.
Simon Ferenc nem a művészi létezés magas régióiba vágyik, sokkal inkább a környezetét írja le, örökíti meg, azt, amit lát, vagy inkább amit láttatni szeretne. Mértani pontossággal megrajzolt házak, Sopron házai, Fehér úti-tó, Ikva patak, Rák patak, Lőverek, fertőrákosi kőfejtő. Minden soproni által jól ismert helyek, a nem soproniaknak pedig kiváló alkalom, arra, hogy mindezeket - ezúttal Simon Ferenc szemével nézve - szemléljék megismerjék-felismerjék.
Nemcsak a csendéletekre, de a természeti képekre, a soproni utcarészletekre is jellemző a nyugodt szemlélődés, csend és mozdulatlanság.
A kiállítás megnyitóján Simon Ferenc fontosnak tartotta elmondani, hogy a saját maga megmutatásánál sokkal lényegesebbnek tartja azt, hogy időnként valamit abból is megmutasson, amit az őt körülvevő - egyre bonyolultabb - világból szépnek tart.
Mint mondta, ő maga úgy érzi, hogy amennyiben ez egy kicsit is sikerül, úgy már nem volt hiábavaló a képeket elkészíteni.
Simon Ferenc kiállítása október 17-ig látogatható, naponta 8 és 18 óra között a  a Ferenczy J. u. 7. szám alatti Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium aulájában.



2001. október 08., hétfő 21:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület