CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 30., kedd, Katalin, Kitti napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  


Inkubátorház az ipari parkban

Miközben az Aranyhegyen javában folynak a Soproni Ipari Park útépítési és közművesítési munkálatai, a közelmúltban került sor a park területén felépítendő inkubátorház tervpályázatának eredményhirdetésére.

A pályázatot a budapesti székhelyű Középülettervező Rt. nyerte meg. Amint azt a pályaművek értékelése során dr. Kubinszky Mihály, az ismert soproni szaktekintély, a zsűri elnöke is kifejtette, Skardelli György Ybl-díjas építész és munkatársa, Lázár Ferenc, terve méltó jelképe lehet az ipari parknak. Az egész épületegyüttes kompozíciója, funkcionális és közlekedési rendszere valamiféle tiszta racionalitást fejez ki, mely az ipar-innovációs-technológiai park alapfilozófiáját pontosan tükrözi. A beruházást több lépcsőben kívánják megvalósítani. Magára az építési rendszerre jellegénél fogva a magas technológiai színvonal jellemző. Az épületegyüttes időtálló, maradandó építészeti értéket képvisel.
Gálné Kapás Márta, a Soproni Ipari Park Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az inkubátorházat a tervek szerint Gazdasági Minisztériumi és Phare-támogatásból kívánják felépíteni. Ezért a tervek október végi engedélyeztetési eljárásai után - a közismerten hosszadalmas nemzetközi döntési folyamatra való tekintettel - a tényleges építkezés 2001 végén kezdődhet el.
Az előzetes tanulmányok szerint a hozzávetőlegesen egymilliárd forintba kerülő inkubátorház megvalósulásához a pályázatokon nyert források mellett külső befektetők bevonásából, valamint telkek értékesítéséből származó bevételeket használ fel majd a Soproni Ipari Park.



2000. szeptember 12., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület