CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

Borünnep: Jubileum, bordalversennyel

    A Sopron Város Fúvószenekara által hagyománnyá emelt soproni borünnep kerek évfordulóhoz érkezett: a nevezetes történelmi borvidék borosgazdáinak fúvószenés, kultúrprogramos, borkóstolós bemutatója immár a 10. alkalommal várja május utolsó hétvégéjén a nagyközönséget. A jubileumi, kétnapos borünnepet a soproni bor útja közösségi marketing program keretén belül rendezik meg.



    Az ötletgazda Weinberger Károly, a soproni rezesbanda titkára és Keglovich István önkormányzati főtanácsos, “A soproni  bor útja..." programvezetője a napokban a szervezés részleteiről ejtettek szót. A megbeszélésen elhangzott: az önkormányzat az eddigihez hasonló mértékben támogatja a Fő téri rendezvényt, amelynek fővédnöke dr. Gimesi Szabolcs polgármester, a Magyar Szőlő és Borvárosok Szövetségének elnöke. Mód nyílik további pályázatok benyújtására is a Magyar Turizmus Rt., továbbá a Széchenyi-terv alapjaira.
    A nagyközönség részére ezúttal is – mint Nyugaton a hasonló közösségi alkalmakkor szokás – egy borospohár megvétele jelenti majd a belépőt. A vendégek nemcsak kóstolgathatnak a borvidék legjobb terméseiből, hanem – nyíltszíni villáminterjúk során – meg is ismerkedhetnek a borosgazdákkal, szakmájukkal, eredményeikkel. A kultúrprogramokban gazdag borünnepen a Soproni Borbarát Nők Köre és a tavalyi szüreti napokon megválasztott borkirálynő is reprezentálja a borvidék hagyományait.
    A rendezvény újdonságaként először hirdetnek díjazott bordalversenyt, amelyre bárki ingyenesen benevezhet 4-5 perces programmal. Az első tíz – írásban – jelentkezőnek fellépési lehetőséget biztosítanak május 26-án, szombaton este 6-tól,
míg a három legjobb énekes másnap is közönség elé léphet a Fő téri pódiumon. (A leendő dalnokok Keglovich István, Soproni Polgármesteri Hivatal, Fő tér 1. címre küldhetik el írásos részvételi szándékukat. A borítékra írják rá: Bordalverseny.)
    A borünnep előkészületeivel kapcsolatosan a borosgazdák számára április 4-én, szerdán délután 4-kor tartanak megbeszélést: a szervezők és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke, dr. Molnár Tibor a Balfi úti Vincellér-házban várják az érdeklődőket.

Gosztonyi Miklós



2001. április 02., hétfő 18:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület