CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2001. április 02., hétfő 18:48


Borünnep: Jubileum, bordalversennyel

Borünnep: Jubileum, bordalversennyel

    A Sopron Város Fúvószenekara által hagyománnyá emelt soproni borünnep kerek évfordulóhoz érkezett: a nevezetes történelmi borvidék borosgazdáinak fúvószenés, kultúrprogramos, borkóstolós bemutatója immár a 10. alkalommal várja május utolsó hétvégéjén a nagyközönséget. A jubileumi, kétnapos borünnepet a soproni bor útja közösségi marketing program keretén belül rendezik meg.



    Az ötletgazda Weinberger Károly, a soproni rezesbanda titkára és Keglovich István önkormányzati főtanácsos, “A soproni  bor útja..." programvezetője a napokban a szervezés részleteiről ejtettek szót. A megbeszélésen elhangzott: az önkormányzat az eddigihez hasonló mértékben támogatja a Fő téri rendezvényt, amelynek fővédnöke dr. Gimesi Szabolcs polgármester, a Magyar Szőlő és Borvárosok Szövetségének elnöke. Mód nyílik további pályázatok benyújtására is a Magyar Turizmus Rt., továbbá a Széchenyi-terv alapjaira.
    A nagyközönség részére ezúttal is – mint Nyugaton a hasonló közösségi alkalmakkor szokás – egy borospohár megvétele jelenti majd a belépőt. A vendégek nemcsak kóstolgathatnak a borvidék legjobb terméseiből, hanem – nyíltszíni villáminterjúk során – meg is ismerkedhetnek a borosgazdákkal, szakmájukkal, eredményeikkel. A kultúrprogramokban gazdag borünnepen a Soproni Borbarát Nők Köre és a tavalyi szüreti napokon megválasztott borkirálynő is reprezentálja a borvidék hagyományait.
    A rendezvény újdonságaként először hirdetnek díjazott bordalversenyt, amelyre bárki ingyenesen benevezhet 4-5 perces programmal. Az első tíz – írásban – jelentkezőnek fellépési lehetőséget biztosítanak május 26-án, szombaton este 6-tól,
míg a három legjobb énekes másnap is közönség elé léphet a Fő téri pódiumon. (A leendő dalnokok Keglovich István, Soproni Polgármesteri Hivatal, Fő tér 1. címre küldhetik el írásos részvételi szándékukat. A borítékra írják rá: Bordalverseny.)
    A borünnep előkészületeivel kapcsolatosan a borosgazdák számára április 4-én, szerdán délután 4-kor tartanak megbeszélést: a szervezők és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke, dr. Molnár Tibor a Balfi úti Vincellér-házban várják az érdeklődőket.

Gosztonyi Miklós