CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

A soproni akvarell hagyományait követve

A soproni akvarell hagyományait követve
Magyarné Derszib Eti akvarelljei a Plaza Galériában

Magyarné Derszib Eti egy évvel a Várkerület Galériában rendezett tárlata után újabb alkotásokkal jelentkezett. Ezúttal a Plaza Galéria adott otthont a művész legújabb akvarelljeinek.

Internetes jellegénél fogva lapunk és ebben rovatunk ez esetben könnyű helyzetben van. Egyrészt azért, mert két kattintással az archívumból bárki előkeresheti a tavalyi kiállítás kapcsán írottakat, másrészt pedig azért, mert azokat Magyarné Derszib Eti mostani megmutatkozása is igazolja.
A soproni akvarell hagyományait követve emberközeli természet-ábrázolásait, tapasztalatot, megélt élményekből született tájképeit, utcarészleteit újabb és újabb képi megfogalmazásokban tárja elénk.
Az akvarell eszközével egy-egy tájat valósággal "körülír", több látószögből, esetleg más-más részét ábrázolja. Bizonyára művészi hitvallását jellemzi - tudatosan, vagy sem, de kétségtelenül - hogy melyek azok a helyek, amelyeket a leggyakrabban látunk viszont Derszib Eti akvarelljein: Kastélypark Nagycenken, Sopron, Ikva patak, A Duna Esztergomnál, Csónakok a Tiszán és természetesen soproni városrészek.
Ez alkalommal is számos, kifinomult technikáról tanúskodó és színvilágukban teljes összhangot közvetítő virágcsendéletet láthat a közönség.
Az csak természetes, hogy egy ennyire aktív, és művészi alkotókedvvel megáldott alkotónak, mint Magyarné Derszib Eti nem lehet elég a Plaza Galéria - amúgy sem túl tágas - kiállítóterme. Ezért, amint erre már előző kiállításain is volt példa, egy a helyszínen működő számítógép monitorján még körülbelül a kiállítás anyagával megegyező számú - régebbi és újabb - képének a digitalizált változatát nézheti végig a tárlatlátogató. A soproni honlap Intranet Galériájában www.sopron.hu szintén látható néhány Magyarné Derszib Eti alkotásai közül.
A Magyarné Derszib Eti képeinek esetében mindenki arra talál, amit keres, azzal szembesül, amire előzőleg számított, és a mai összezavart világban ezt a kiszámítható állandóságot, amit művei közvetítenek, meg kell becsülni.



2000. jĂşlius 12., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület