CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Soproni borok a zalaegerszegi Bországgyűlésen

Soproni borok a zalaegerszegi Bországgyűlésen

Idén első alkalommal rendezték Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban a Bországgyűlést. A falumúzeum egyes portáin két-két borvidék mutatta be borait. A Soproni borvidék az Egri borvidékkel egy épületben egészítette ki egymás kínálatát.
A rendezvényre ellátogatók megismerkedtek a borokkal, szakmai előadásokat hallgattak és kipróbálhatták borfelismerő képességüket. Éhüket frissen sült kenyér, lepény, kalács, rétes, sajt, bográcsban készült ételek csillapították.
Kézművesek - nemezesek, bőrösök, kékfestők, fafaragók, fazekasok, hangszerkészítők - míves portékái kínálták magukat, a hangulatteremtésről pedig Berecz András, Szvorák Kati, Kónya István lantművész, Fitos Dezső néptáncművész, a Ghymes, a Kisalföld és a Georgikon táncegyüttesek, a Baraboly, a Pántlika, a Harmónia, a Kalamajka együttesek gondoskodtak. A színpadi művek kedvelői szintén találtak kedvükre való programot: a Studium és a Márkus Színház, illetve a Csesztregi Színjátszó Kör fellépése mellett részesei lehettek keresztelőnek, menyegzőnek, hajnaltáncnak, vásári mulatságnak. A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, őket mesemondó és bábszínház várta.
A borlovagrendek vasárnapi találkozóját hétfőn a borárverés követte. Az esemény fontosságát jelzi, hogy Villányból Tiffán Ede és Egerből Gál Tibor — az 1992-es illetve az 1999-es év borászai — saját maguk kínálták boraikat, tudván, hogy bármilyen magas elismerést is arat a bor és a szaktudás, a fogyasztókkal való közvetlen kapcsolatot mindig meg kell őrizni. Sopronból öt termelő ( Jandl Kálmán, Sop-Vin, Taschner-Vin, Vincellérház, VINEX) 13 féle borát lehetett megkóstolni, a vendégek nem kis örömére.

Taschner Kurt



2000. augusztus 23., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület