CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

A múltat végképp eltörölni, zászlóhad indulj velünk!

A múltat végképp eltörölni, zászlóhad indulj velünk!
Kicsit szomorkás...

Már hosszú napok óta számítgatom az időt, találgatok, hogy én sietek-e vagy az intézmények az időszámításban. Nem tudom eldönteni, hogy még augusztus 20-ról maradtak fenn a zászlók, vagy október 6-ra, november 7-re, mire fel tesszük fel őket. Az országimázs központ impotenciája miatt lemaradtunk egy szlogenről, ami megmenthetne minket. Pedig nagy szükség lenne rá! (Csak az impotenciáról jut eszembe, hogy még a helyzetben megnyilvánuló impotenciához is legalább egy csinos nő vagy pajzán gondolat hiánya szükségeltetik. Az pedig,hogy az impotencia vonatkozhat csak a megtermékenyítésre, annak sok szomorú házaspár a megmondhatója. A mi kiárusított országunk legfeljebb a sarki....-hoz hasonlítható, vagy a mesebeli vasorrúhoz. Hát ettől nem fog felállni... az ország népe.)
Ma végre felvilágosítottak arról, hogy micsoda zászlógyártó rendelet lépett életbe. (Jellemző szellemi spontán jóindulatomra,hogy egyből azon kezdtem el gondolkozni, hogy a varroda, a szövöde vagy az áruda vezetője rokona-e a rendeletet hozónak, mert az én szegényes képzeletem bizony nem változott.) Talán, ha a külföldiek megtudják, hogy a közösen használható helyiségek kaki-mami nélkül ezekben az épületekben találhatók, akkor közvetlenül "mérhető" lesz a haszon.
Amikor kiléptem annak az intézménynek a kapuja alól, ahol tudom, hogy egy alkalmazott krumplitermését élték fel a gondozottak ingyen és bérmentve, mert arra már pénz nem jutott, és áthaladtam a lógó trikolor alatt, leírhatatlan gondolataim támadtak. Arra is gondoltam, hogy a spanyolok legalább azt tudják, hogy a bika nyugton marad, ha nem lengetnek az orra előtt semmit, ha békén hagyják. Aztán arra is, hogy néhány virtuóz zászlóforgató zászlóanya mennyiben javít a krumplihelyzeten.
Aztán megjelent New York és az ötödik utca zászlódíszben és confetti-esőben, és itt nem láttam sem confettit, sem a nemzeti italunkat. Mit mondanék, mondjuk, ha látnék egy confettit dobáló embert és megkérdezve tőle, hogy mit ünnepel, valami ilyent válaszolna: "Azt, hogy ma ment feljebb a benzin ára, hogy 30%-kal a marhahúsé és 15%-kal a tejtermékeké, a fizetésem ugyanannyi, ezért kevesebb reálértékben." Lehet, hogy mentőt hívnék. Azokat az embereket, akiknek a kabátjuk alatt nincs semmi, de azt mutogatják, összeszedik. Egy országra ez már egy fokon felül nem érvényes? De üres volt az utca, és azon filóztam, most kinek kellene a mentő?

- DI -



2000. szeptember 20., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület