CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

· Európai hetet rendez április 20-25. között Sopronban a vállalkozók helyi egyesülete. A programsorozat célja, hogy bemutassa Magyarország európai uniós csatlakozásának várható következményeit. Szabó Endre, az egyesület elnökének tájékoztatása szerint az eseménysorozaton ismert politikusok, közéleti személyiségek tartanak előadásokat a régiónak az Európai Unióban betöltött szerepéről, az uniós oktatási és képzési struktúrákról. A programhoz középiskolások szellemi vetélkedője is kapcsolódik, Európa a miénk címmel.

· Jogszerűen járt el az a határőr főtörzsőrmester, aki Fertőrákoson önvédelmi fegyverét használta, mivel testi épségét veszélyeztették - mondta az április 3-ai eset kapcsán a Győri Határőr Igazgatóság illetékese. A főtörzsőrmestert fertőrákosi lakásán telefonon informálta egy polgár, hogy egy Lada és egy BMW több ázsiainak tűnő külföldit szállít Ausztria felé. A határőr szolgálatba helyezte magát és polgári ruhában, saját gépkocsiján utánuk eredt. A határőr figyelmeztetések után négy lövést adott le a Lada kerekeire. Személyi sérülés nem történt, a külföldieknek nyoma veszett.

A Külföldi Tanulást Segítő Megyei Ösztöndíj Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet a megyében élő azon személyek részére, akik külföldön folytatnak tanulmányokat, illetve kutatásokat. Az ösztöndíj odaítélésénél előnyben részesülnek azok, akik a tanulmány vagy a kutatás eredményét a megyében hasznosítják. Érdeklődni a 96- 318-222-es telefonszámon lehet.

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi és Fertődi Szervezete véradásra hívja ma délután kettő órától hat óráig Fertőd lakosságát a helyi általános iskolába.

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete húsvéti ingyenes ruhaosztást tart kisnyugdíjasok és nagycsaládosok részére ma reggeltől. A szociális akció a készlet erejéig tart, helye a Vöröskereszt Hátulsó u. 9. szám alatti helyisége.

A Soproni Városüzemeltetési kft ma az Ógabona térre, a Hátulsó utcába és a Rákóczi Ferenc utcába helyezett ki lomtalanításra használható konténereket.

Kapuváron a húsvéti ünnepek miatt az április 13.-i, hétfői szemétszállítást szombaton végzik el. A város polgármesteri hivatalának tájékoztatása szerint díjmentesen lehet elhelyezni építési törmeléket és földet a kistölgyfapusztai szeméttelepen.



1998. május 18., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület