CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1998. május 18., hétfő 00:00


Hírek röviden

· Európai hetet rendez április 20-25. között Sopronban a vállalkozók helyi egyesülete. A programsorozat célja, hogy bemutassa Magyarország európai uniós csatlakozásának várható következményeit. Szabó Endre, az egyesület elnökének tájékoztatása szerint az eseménysorozaton ismert politikusok, közéleti személyiségek tartanak előadásokat a régiónak az Európai Unióban betöltött szerepéről, az uniós oktatási és képzési struktúrákról. A programhoz középiskolások szellemi vetélkedője is kapcsolódik, Európa a miénk címmel.

· Jogszerűen járt el az a határőr főtörzsőrmester, aki Fertőrákoson önvédelmi fegyverét használta, mivel testi épségét veszélyeztették - mondta az április 3-ai eset kapcsán a Győri Határőr Igazgatóság illetékese. A főtörzsőrmestert fertőrákosi lakásán telefonon informálta egy polgár, hogy egy Lada és egy BMW több ázsiainak tűnő külföldit szállít Ausztria felé. A határőr szolgálatba helyezte magát és polgári ruhában, saját gépkocsiján utánuk eredt. A határőr figyelmeztetések után négy lövést adott le a Lada kerekeire. Személyi sérülés nem történt, a külföldieknek nyoma veszett.

A Külföldi Tanulást Segítő Megyei Ösztöndíj Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet a megyében élő azon személyek részére, akik külföldön folytatnak tanulmányokat, illetve kutatásokat. Az ösztöndíj odaítélésénél előnyben részesülnek azok, akik a tanulmány vagy a kutatás eredményét a megyében hasznosítják. Érdeklődni a 96- 318-222-es telefonszámon lehet.

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi és Fertődi Szervezete véradásra hívja ma délután kettő órától hat óráig Fertőd lakosságát a helyi általános iskolába.

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete húsvéti ingyenes ruhaosztást tart kisnyugdíjasok és nagycsaládosok részére ma reggeltől. A szociális akció a készlet erejéig tart, helye a Vöröskereszt Hátulsó u. 9. szám alatti helyisége.

A Soproni Városüzemeltetési kft ma az Ógabona térre, a Hátulsó utcába és a Rákóczi Ferenc utcába helyezett ki lomtalanításra használható konténereket.

Kapuváron a húsvéti ünnepek miatt az április 13.-i, hétfői szemétszállítást szombaton végzik el. A város polgármesteri hivatalának tájékoztatása szerint díjmentesen lehet elhelyezni építési törmeléket és földet a kistölgyfapusztai szeméttelepen.