CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

...a kötetlenség és közvetlenség pozitív hatással van az alkotókedvre...

...a kötetlenség és közvetlenség pozitív hatással van az alkotókedvre...

Ismét indul a Fertőszentmiklósi Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótábor

Az előző évekhez hasonlóan, immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Fertőszentmiklósi Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótábor.


Sz. Nagy Sándor festőművész - restaurátor táborvezetőt kérdezem a tábor indításának céljairól.
Sz. Nagy Sándor: A képzőművészeti alkotótábort olyan diákok és amatőr művészek részére szervezzük, akik kellemesen és hasznosan szeretnének eltölteni egy hetet a Fertő-part természeti szépségekben gazdag vidékén. Az alkotómunka művésztanárok irányításával történik. Az alkotómunka mellett változatos kulturális és szabadidős programokkal várják a szervezők a fiatalokat. A tábor egyik fénypontja az itt készült művekből válogatott táborzáró kiállítás.


Milyen előképzettséggel rendelkezzen az, aki jelentkezni szeretne a táborba?
Sz. N. S.: Semmiféle különös előképzettség nem szükséges. Inkább a művészetek, ezen belül a képzőművészet iránti érdeklődés, a tanulási vágy az, ami ide irányítja a résztvevőket. A tábor fő erénye, hogy a résztvevők szórakozva, nem kötött iskolai keretek között tudják elsajátítani a különböző technikákat. Az iskolai programokkal ellentétben a változó környezet és helyszín, a szabadidős programok sokfélesége, a kötetlenség és közvetlenség pozitív hatással van az alkotókedvre és a teljesítményre. A közösség heterogén összetételű, de abban mégis egyek, hogy a művészetek iránti érdeklődés jellemző rájuk.


Az előző évek tapasztalatából kiindulva honnan érkeznek a résztvevők?
Sz. N. S.: Elsősorban nyilván a térségből jönnek, de vannak visszatérő résztvevőink Pécsről, Vácról, Budapestről is. A tábor lakói az itt tanultakat képzőművészeti középiskolában vagy főiskolán is hasznosíthatják.


Konkrétan milyen a tábor programja?
A tábort három, egyenként egyhetes turnusban szervezzük: július 4-11, július 18-25 és augusztus 8-15 között. Az első turnusban a modern faszobrászat iránt érdeklődőket, a másodikban a 8 és 15 év közöttieket, a harmadikban a 16 éven felülieket várjuk. A hét nap során a résztvevők megismerkedhetnek a rajzzal, grafikai technikákkal, a pasztellel, a szitanyomás technikájáva, valamint kisplasztikai technikákkal. A gyakorlati foglalkozások mellett az aktív kikapcsolódást a lovaglás, strandolás, Fertő-menti és ausztriai kirándulások, túrák, koncert programok, bográcsos vacsorák jelentik. A jelentkezők elszállásolása a tábor céljaira kialakított különálló épületben történik. A helyszín: Fertőszentmiklós, Petőfi Sándor u. 58. A táborban napi háromszori étkezés, valamint folyamatos tanári felügyelet biztosított.


Hogyan és meddig lehet jelentkezni a táborba?
A táborba való jelentkezési feltételek: az egyes turnusnak megfelelő életkor (amint ezt már említettem), a részvételi díj befizetése. Jelentkezni Sz. Nagy Sándor táborvezetőnél lehet a 06-99-319-287-es telefonszámon, még június 15-ig.

- Tóth Éva -



1999. május 26., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület