CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Egy műsor - gyermekeinkért és kórházunkért

Egy műsor - gyermekeinkért és kórházunkért

BALAMBÉR SHOW - EXTRA

Helyszín: Sopron, Sport- és Szabadidőcentrum
Időpont: 1999. május 29., 16:30
Cél: a soproni Erzsébet Kórház gyermekosztályánának támogatása
Fellépők: Ámokfutók, C'est La Vie, Mr. Rick, BonBon, valamint a Balambér Show gyermeksztárjai.
Fővédnök: Dr. Gimesi Szabolcs polgármester
Jegyek már most kaphatók: Ógabona Tabak (Ógabona tér 12.), Mobiltelefon Bemutatóterem (Erzsébet u. 14.), valamint a helyszínen (Sportcentrum, Lackner K. u. 48.).

Jöjj el - és segíts Te is!!!


A részletekről (a műsor eddigi történetéről, a jegyárakról és az est várható eseményeiről) Tóth Andrást, a show főszervezőjét (divatos szóval élve: producerét) kérdeztem.


T.A.: Az eredetileg heti egy órás rádióműsor 1995-ben indult, majd kinőtte a rádiót és 1996 őszére átalakult színpadi változattá. A rádióműsor, később a show kitalálója, szerkesztője és műsorvezetője Imre Andrea, a Kisalföld című regionális napilap újságírója.


A népszerű műsorban olyan tehetséges és különleges gyerekek lépnek színpadra, akik valamiben kitűnnek társaik közül. Ők lehetnek vers- és prózamondók, énekes vagy hangszeres produkcióval fellépők, sportolók, táncosok, illetve különlegességet gyűjtők. A főszereplők általában 5-14 év közöttiek, szerepelhetnek egyénileg vagy csoportosan. A műsor célja a tehetséges gyerekek bemutatása, a szórakoztatás valamint motiválás a nézők soraiban helyet foglaló gyerekek között, hiszen ők is lehetnek főszereplők. A nonprofit show értük és róluk is szól.


V.P.: A gyermekszereplők mellett - úgy tudom - több neves fellépő is színesítette a műsort…
T.A.: Igen, a show prominens vendégei voltak - a teljesség igénye nélkül: a bécsi City Cops együttes, akik az IPA főállású nyomozói, és énekes-táncos gyermekműsorukat mutatták be; a taszári SFOR katonák, Ivancsics Ilona színművésznő, Maros Gábor és Urmai Gábor színművészek, valamint legutóbb a bajnok GySEV-Ringa kosárlabdacsapat edzője, Saed Armaghani és felesége, Balogh Judit. A helyi fellépők közül kiemelnénk a Habakuk Bábszínházat, illetve a Méhek nevű formációt, akik zenés-mókás műsorukkal szórakoztattak kicsiket és nagyokat egyaránt. Dr. Gimesi Szabolcs, városunk polgármestere is képviseltette magát vendégeink között. A Balambér Show szerepelt már a Győri Vásáron, a Hegyeshalmi Határőr Napon, a Kapuvári Sajtónapon, a Veszprémi Televízióban, Mosonmagyaróváron, valamint számos falunapon, többek között Fertődön, Fertőendréden, Kópházán, Sopronkövesden, Ágfalván.


V.P.: Mi várható a 29-ei rendezvényen?
T.A.: Mostani műsorunkat a Soproni Sportcentrum közel 3000 férőhelyes nagytermében bonyolítjuk le. A rendezvény teljes bevételét a soproni Erzsébet Kórház gyermekosztályának ajánljuk fel, és hisszük, hogy e nemes cél érdekében rengeteg soproni (és Sopron környéki) polgár fog megmozdulni. A kezdeményezés sikeréhez a neves előadók, művészek mellett az Önök segítségére, anyagi támogatására is szükség van. Hiszen minden egyes jegy megvásárlásával nő az esély arra, hogy a jelenlegi áldatlan állapotot megszüntessük, és gyermekeink gyógykezeléséhez a megfelelő körülményeket biztosítsuk. A 700 Ft-os jegyárat is úgy kalkuláltuk ki, hogy az elérhető legyen mindenki számára.


V.P.: Lesz folytatása a rendezvénynek?
T.A.: Amennyiben Sopron város polgárai megértik és pozitívan fogadják e műsort, akkor a továbbiakban évi rendszerességgel, gyermeknap táján rendezünk egy hasonlóan nagyszabású, jótékonysági show-t. Addig pedig szeretettel várunk kicsiket és nagyokat a Gyermek és Ifjúsági Központba, ahol az ősztől ismét folytatódik a színpadi Balambér-Show.
V.P.: Hová fordulhat, akinek kérdése van?


T.A.: További információkért írhat e-mailt Vitéz Péternek vagy hívhat engem (Tóth András producert) a 06/30/97-95-230-as telefonszámon. És remélem, a Kedves Olvasóval is találkozunk a Balambér Show-n!

Vitéz Péter



1999. május 22., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület