CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

1999. május 22., szombat 00:00


Egy műsor - gyermekeinkért és kórházunkért

BALAMBÉR SHOW - EXTRA

Egy műsor - gyermekeinkért és kórházunkért

BALAMBÉR SHOW - EXTRA

Helyszín: Sopron, Sport- és Szabadidőcentrum
Időpont: 1999. május 29., 16:30
Cél: a soproni Erzsébet Kórház gyermekosztályánának támogatása
Fellépők: Ámokfutók, C'est La Vie, Mr. Rick, BonBon, valamint a Balambér Show gyermeksztárjai.
Fővédnök: Dr. Gimesi Szabolcs polgármester
Jegyek már most kaphatók: Ógabona Tabak (Ógabona tér 12.), Mobiltelefon Bemutatóterem (Erzsébet u. 14.), valamint a helyszínen (Sportcentrum, Lackner K. u. 48.).

Jöjj el - és segíts Te is!!!


A részletekről (a műsor eddigi történetéről, a jegyárakról és az est várható eseményeiről) Tóth Andrást, a show főszervezőjét (divatos szóval élve: producerét) kérdeztem.


T.A.: Az eredetileg heti egy órás rádióműsor 1995-ben indult, majd kinőtte a rádiót és 1996 őszére átalakult színpadi változattá. A rádióműsor, később a show kitalálója, szerkesztője és műsorvezetője Imre Andrea, a Kisalföld című regionális napilap újságírója.


A népszerű műsorban olyan tehetséges és különleges gyerekek lépnek színpadra, akik valamiben kitűnnek társaik közül. Ők lehetnek vers- és prózamondók, énekes vagy hangszeres produkcióval fellépők, sportolók, táncosok, illetve különlegességet gyűjtők. A főszereplők általában 5-14 év közöttiek, szerepelhetnek egyénileg vagy csoportosan. A műsor célja a tehetséges gyerekek bemutatása, a szórakoztatás valamint motiválás a nézők soraiban helyet foglaló gyerekek között, hiszen ők is lehetnek főszereplők. A nonprofit show értük és róluk is szól.


V.P.: A gyermekszereplők mellett - úgy tudom - több neves fellépő is színesítette a műsort…
T.A.: Igen, a show prominens vendégei voltak - a teljesség igénye nélkül: a bécsi City Cops együttes, akik az IPA főállású nyomozói, és énekes-táncos gyermekműsorukat mutatták be; a taszári SFOR katonák, Ivancsics Ilona színművésznő, Maros Gábor és Urmai Gábor színművészek, valamint legutóbb a bajnok GySEV-Ringa kosárlabdacsapat edzője, Saed Armaghani és felesége, Balogh Judit. A helyi fellépők közül kiemelnénk a Habakuk Bábszínházat, illetve a Méhek nevű formációt, akik zenés-mókás műsorukkal szórakoztattak kicsiket és nagyokat egyaránt. Dr. Gimesi Szabolcs, városunk polgármestere is képviseltette magát vendégeink között. A Balambér Show szerepelt már a Győri Vásáron, a Hegyeshalmi Határőr Napon, a Kapuvári Sajtónapon, a Veszprémi Televízióban, Mosonmagyaróváron, valamint számos falunapon, többek között Fertődön, Fertőendréden, Kópházán, Sopronkövesden, Ágfalván.


V.P.: Mi várható a 29-ei rendezvényen?
T.A.: Mostani műsorunkat a Soproni Sportcentrum közel 3000 férőhelyes nagytermében bonyolítjuk le. A rendezvény teljes bevételét a soproni Erzsébet Kórház gyermekosztályának ajánljuk fel, és hisszük, hogy e nemes cél érdekében rengeteg soproni (és Sopron környéki) polgár fog megmozdulni. A kezdeményezés sikeréhez a neves előadók, művészek mellett az Önök segítségére, anyagi támogatására is szükség van. Hiszen minden egyes jegy megvásárlásával nő az esély arra, hogy a jelenlegi áldatlan állapotot megszüntessük, és gyermekeink gyógykezeléséhez a megfelelő körülményeket biztosítsuk. A 700 Ft-os jegyárat is úgy kalkuláltuk ki, hogy az elérhető legyen mindenki számára.


V.P.: Lesz folytatása a rendezvénynek?
T.A.: Amennyiben Sopron város polgárai megértik és pozitívan fogadják e műsort, akkor a továbbiakban évi rendszerességgel, gyermeknap táján rendezünk egy hasonlóan nagyszabású, jótékonysági show-t. Addig pedig szeretettel várunk kicsiket és nagyokat a Gyermek és Ifjúsági Központba, ahol az ősztől ismét folytatódik a színpadi Balambér-Show.
V.P.: Hová fordulhat, akinek kérdése van?


T.A.: További információkért írhat e-mailt Vitéz Péternek vagy hívhat engem (Tóth András producert) a 06/30/97-95-230-as telefonszámon. És remélem, a Kedves Olvasóval is találkozunk a Balambér Show-n!

Vitéz Péter