CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Lélektől lélekig  

Romantika fiú módra...

romantika...

Két hét csoda (15.rész)


Mivel a gyümölcsünk délben elfogyott, délután 5 kg almát vettünk kanonok úrtól. Jutányos áron, nagyon szép almát kaptunk. A népnek is tetszett, mert a vacsora után már csak mutatóba marad pár darab az 5 kilóból. Nem baj, mert az anyagi helyzet megnyugtató.

Vacsorakészítés alatt Karcsi bácsi és Imre rövid fejszámolást végeznek és kisül, hogy az eddigi fogyasztásnál még nagyobbat is kibírunk. Csak a főzés…Karcsi bácsinak holnap hajnalban el kell utaznia haza. A népre felügyelni, bevásárolni, főzni egy ember nem tudhat. A komoly hangú, halk beszélgetés végén megszületik az elhatározás: K.Pistit és Röfit komolyabban be kell kapcsolni a táborvezetésbe a következő négy napon.


Együtt a strandon

A tábortűzhöz már a megszokott érzéssel ülünk le. Újra bővítjük ének-készletünket. Harsány hangon száll a dal a napfényes égen röppenő nyílról. "Napfényes égen, mint fürge sólyom - zizzenve-zúgva röppen a nyíl. -Mint víg madárdal, messzire szárnyal. - Ég fele törni versenyre hív. - Nyíl röpte nékünk, víg gyerekeknek, - halld, mit tanít, testvér: - ki élte útján, mint nyíl a légben egyenesen jár, célhoz ér…" Nagyszerű szöveg, szárnyaló, friss dallam. Hamar megtanulják a fiúk. Aztán a "Szellő zúg távol"-t daloljuk, zümmögjük néhányszor. Átírt cserkész-szöveggel fújjuk az "Esik eső, zúg a gát" kezdetű népdalt, majd egy nagyon fülbemászó kis közép-afrikai néger dalt tanulunk meg a déli verőfényben fürdő kis bennszülött fiúkról akik a krokodílusok pihenőidején mernek csak a vízbe merészkedni… A nótázás szüneteiben megelevenedik a nap sok derűs eseménye. Szóba kerül Röfi, akit ma egy hintázó kislány bűvölt el annyira, hogy észrevétlenül lefényképezték vele. Ketya peca-élményei mindenkit megnevettetnek. Újra ének, majd kérdés-felelet játék: mi tetszik a táborban és mi nem? Néhány talpraesett felelet elgondolkoztatja a vezetőket. A lassan hamvadó tűz egy felejthetetlen szép este végére tesz piros pontot.


Késő délután a sátor előtt

Esti ima után váratlanul - illetve annyi emlegetés és várás után mégis kissé meglepetésre - Karcsi bácsi csendesen felolvassa az éjszakai őrség sorrendjét. Mivel Imre, Röfi és Drávai Pisti hajnalban bevásárolnak, ők nem őrködnek. Karcsi bácsi hajnalban utazik, és ő kelti fel éjfélkor az első párt. Amennyire a halk beszélgetés megengedi, izgatottan készül a nép az őrségre. Hiába, a romantika csak romantika és minden életrevaló srác számára az éjjeli őrség jelenti a romantika csúcsát! Kikészítjük tehát a zseblámpákat, aztán halkan hangzik a "Jó éjtcakát!" A nép, ha ez egyáltalán lehetséges még, - fáradtabb, mint tegnap. Az egész napi szaladgálás, fürdés, birkózás, fejelés, tábortűz meglátszik a gyerekeken. Úgy dőlnek a szalmazsákokra, mint a hullák. Szerencsére délután arra is szakítottunk egy negyedórát, hogy kirázzuk a pokrócokat és kiszellőztessük a szalmazsákokat, így mindenki rendesen megvetett, aránylag puha fekhelyen alhat.



(Kép- és szöveggondozás) -DI-



1998. december 03., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület