CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SzínházVilág  

Jubileumi évadra készül a soproni Petőfi Színház

Jubileumi évadjára készül a soproni Petőfi Színház. A másfél évtizeddel ezelőtt önálló vált színház kiállítással, kiadvánnyal és nosztalgia színházi bállal készül az évfordulóra – tudtuk meg Szilágyi Tibor színidirektortól és a színházat üzemeltető Pro Kultúra Sopron kht. ügyvezetőjétől, Nyerges Ferenctől, akik az elmúlt évadot értékelték, és a jövő év terveiről is beszéltek soproni sajtótájékoztatójukon.


Az elmúlt évad több mint hatezer bérletese, Szilágyi megítélése szerint, színvonalas előadásokat látott. A színház sikerességét – mint ahogyan a művészetet általában – nem lehet gazdasági szempontok szerint, profitorientált szemlélettel értékelni,– hangsúlyozta a színházigazgató, aki immár a negyedik évadot kezdi a soproni társulat élén. Szilágyi Tibor azt is hangsúlyozta: törekvései szerint a jövőben továbbra is ,,minőségében népszerű művészszínházat”lát majd a helyi közönség.

A 2006-2007. évi színházi évadra hat nagyszínházi bemutatót tervez a Petőfi Színház, amelyek között Ray Cooney Páratlan páros vígjátéka, Reginald Rose Tizenkét dühös ember darabja, W. S. Maugham Szerelmi körutazása, Gyurkovics Tibor Nagyvizit című tragikomédiája, Csehov Három nővér-je és Lajtai-Békeffi A régi nyár operettje is színpadra kerül. A tervezett két kisszínházi előadás – A. Miller: Lefelé a hegyről és Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli – kooperációban valósul majd meg.

Bérletmegújításra június 1-20 között lesz lehetőség, újdonságnak számít, hogy a régi bérletesek június 21-22-én új helyet választhatnak, míg az új bérletek június 23 és július 15., illetve augusztus 22 és szeptember 22. között válthatók.
T.É.



2006. május 29., hétfő 22:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület