CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SzínházVilág

2006. május 29., hétfő 22:17


Jubileumi évadra készül a soproni Petőfi Színház

Jubileumi évadra készül a soproni Petőfi Színház

Jubileumi évadjára készül a soproni Petőfi Színház. A másfél évtizeddel ezelőtt önálló vált színház kiállítással, kiadvánnyal és nosztalgia színházi bállal készül az évfordulóra – tudtuk meg Szilágyi Tibor színidirektortól és a színházat üzemeltető Pro Kultúra Sopron kht. ügyvezetőjétől, Nyerges Ferenctől, akik az elmúlt évadot értékelték, és a jövő év terveiről is beszéltek soproni sajtótájékoztatójukon.


Az elmúlt évad több mint hatezer bérletese, Szilágyi megítélése szerint, színvonalas előadásokat látott. A színház sikerességét – mint ahogyan a művészetet általában – nem lehet gazdasági szempontok szerint, profitorientált szemlélettel értékelni,– hangsúlyozta a színházigazgató, aki immár a negyedik évadot kezdi a soproni társulat élén. Szilágyi Tibor azt is hangsúlyozta: törekvései szerint a jövőben továbbra is ,,minőségében népszerű művészszínházat”lát majd a helyi közönség.

A 2006-2007. évi színházi évadra hat nagyszínházi bemutatót tervez a Petőfi Színház, amelyek között Ray Cooney Páratlan páros vígjátéka, Reginald Rose Tizenkét dühös ember darabja, W. S. Maugham Szerelmi körutazása, Gyurkovics Tibor Nagyvizit című tragikomédiája, Csehov Három nővér-je és Lajtai-Békeffi A régi nyár operettje is színpadra kerül. A tervezett két kisszínházi előadás – A. Miller: Lefelé a hegyről és Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli – kooperációban valósul majd meg.

Bérletmegújításra június 1-20 között lesz lehetőség, újdonságnak számít, hogy a régi bérletesek június 21-22-én új helyet választhatnak, míg az új bérletek június 23 és július 15., illetve augusztus 22 és szeptember 22. között válthatók.
T.É.