CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Nemcsak egy új program

Sopron Megyei jogú város Erzsébet Kórházában január 4-től új számítógépes rendszer kezdte meg működését. Az eddigi DOS alapú rendszer amellett, hogy korszerűtlenné vált már, lehetetlenné tette a teljes kórház adatfelhasználási közösségét, és hosszú mentési idejével az éjszakai órákban hosszú időre megállította a betegadminisztrációt.
A GlobeNet Kft. (GlobeNet Számítástechnikai Fejlesztő és Kereskedelmi Kft) MedWorkS rendszerében - amellett, hogy a grafikus alapú program modern, eleget tesz mindenfajta jelentési kötelezettségnek, lehetővé teszi a teljes adatforgalom számítógépes lebonyolítását, melybe a ProDia Laboratórium is bekapcsolódott. Az Oracle adatbázisra épülő kliens-szerver alapú alkalmazás modul rendszerű, fejleszthető és "testre szabható". A MedWorkS rendszer működési és technológiai alkalmasságát igazolja az is, hogy a hogy a Magyar Kormány, Világbanki szerződések MISS PROJECT PHASE 1A (Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórház) és MISS PROJECT PHASE 1B (Országos Onkológiai Intézet) által kiírt pályázatokon a nyertes pályamunkának bizonyult.
A kórház tudományos "anyaintézetében, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumban is ugyanez a rendszer működik.
A munkát számos adatbázis, automatizmus és űrlap-teremtési lehetőség teszi könnyebbé, melynek kihasználásában a telepítő cég munkatársainak segítő jelenléte is megkönnyítette a kórház és szakrendelések munkáját. A dolgozók nagy része már részesült szakoktatásban, és a hozzáférést (személyes kódokat) csak eredményes felhasználói vizsga letétele után kapják meg.
A rendszer nemcsak a kórházi, de az alapellátási dolgozók munkáját is megkönnyíti, mivel gyakorlatilag mindenféle kommunikációt lehetővé tesz a kiszélesített internetes hozzáférésen keresztül. A háromnapos kényszerű kézi adminisztráció után mindenki megkönnyebbülten fogadta a már ismerős rendszer képének megjelenő képét az osztályok teljesen felújított számítógép-parkjának képernyőin. A régi adatok átfordítása is már csaknem teljesen befejeződött, így gyakorlatilag zökkenőmentesen férnek hozzá a kórháziak az eddig felhalmozott betegadminisztáció hatalmas adattömegéhez is.
- DI -



2006. január 06., péntek 21:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület