CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Nemzetközi hírek

Az előrehozott német választásról
Újabb őrizetbevételek Spanyolországban
USA-afgán nézetkülönbség


Hazai hírek

Megkezdődött a négypárti egyeztetés az államfő-választás kapcsán
Örökségvédelmi bírságot vezetne be a kulturális tárca
Belefulladt a Dunába egy főiskolás fiú Győrött
A Fővárosi Bíróság jogerősen felmentette Tasnádi Pétert az adócsalás vádja alól.

Az időjárásról


A várható időjárásról


Nemzetközi hírek




Az előrehozott német választásról
A kormányzó Német Szociáldemokrata Párt elnöksége támogatásáról biztosította Gerhard Schröder német kancellár elképzelését, hogy előrehozott választást tartsanak az országban. Franz Müntefering, a párt vezetője bejelentette azt is, hogy a német kancellár legkésőbb július elsejéig felveti a bizalmi kérdést a berlini parlament alsóházában, ezzel biztosítva szabad utat az őszre tervezett idő előtti választásoknak.

Újabb őrizetbevételek Spanyolországban
A spanyol rendőrség újabb három embert vett őrizetbe a 191 halálos áldozatot követelő madridi vonatrobbantásokkal összefüggésben. Két marokkóit Madridban, egy harmadikat pedig a déli Grenadában fogtak el. A gyanú szerint a fegyver- és kábítószercsempész társaság látta el a merénylőket fegyverrel. A hatóságok eddig 25 embert vettek őrizetbe a tavaly március 11-ei merényletek miatt Spanyolországban.

USA-afgán nézetkülönbség
Az Egyesült Államok nem adja át az afgán hatóságoknak a bagrami támaszponton történt fogolykínzás felelőseit - közölte Bush elnök, miután Washingtonban tárgyalt afgán kollégájával. Az amerikai elnök Hamid Karzai-jal közösen tartott sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy Washington nem engedi afgán kézbe az ott állomásozó amerikai erők irányítását, de konzultál a hadműveletekről. Az afgán államfő nagyobb beleszólást kért az amerikai fogságban lévő afgánok sorsának intézésébe.



Hazai hírek




Megkezdődött a négypárti egyeztetés az államfő-választás kapcsán
Tárgyalóasztalhoz ültek a négy parlamenti párt képviselői az MDF kezdeményezésére az Országházban, hogy egyeztessenek a június 6-7-i államfőválasztásról. A zárt ajtók mögött zajló egyeztetésen az MSZP-t Hiller István pártelnök, az SZDSZ-t Pető Iván parlamenti frakcióvezető-helyettes és Bőhm András fővárosi frakcióvezető, az MDF-et Dávid Ibolya pártelnök és Herényi Károly frakcióvezető, a Fideszt pedig Rogán Antal kampányfőnök képviseli. Az egyeztetés kezdetén, még a sajtó nyilvánossága előtt Dávid Ibolya köszönetet mondott, hogy a pártok elfogadták a meghívást.

Örökségvédelmi bírságot vezetne be a kulturális tárca
Örökségvédelmi bírságot vezetne be a kulturális tárca. Bozóky András miniszter a kulturális örökség védelméről szóló törvény módosításának benyújtásakor a parlamentben elmondta: erre azért lenne szükség, mert az Örökségvédelmi Hivatalnak eddig nem volt lehetősége az engedély nélkül folytatott munkálatok leállítására, illetve a szabálysértők megbüntetésére. A kulturális tárca vezetője hozzátette: új kategóriákat is bevezetnének a szabályozásban, mint például a világörökség, a nemzeti emlékhely, vagy a történeti emlékhely fogalma.

Belefulladt a Dunába egy főiskolás fiú Győrött
Belefulladt a Mosoni-Dunába egy 24 éves főiskolai hallgató tegnap Győrnél. A tragikus eset részleteit Pesztenlehrer Lajos, a GYMS megyei katasztrófavédelem ezredese ismertette a sajtó munkatársaival.

A Fővárosi Bíróság jogerősen felmentette Tasnádi Pétert az adócsalás vádja alól.
A másodfokú ítélet a Pesti Központi kerületi bíróság tavalyi ítéletét hagyta helyben. Az eredeti vád szerint Tasnádi egy ingatlanügylet után adóbevallásában nem szerepeltetett 248 millió forint befizetendő adót. A felmentés indoklása szerint a kérdéses üzlettel a vállalkozó nem szerzett adóköteles vagyont.
Tasnádi Péter jelenleg előzetes letartóztatásban van, mert azzal gyanúsítják, hogy köze volt egy volt rendőrtiszt terepjárójának felgyújtásához. A vállalkozót nemrégiben kétrendbeli felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével is meggyanúsította a rendőrség.



A várható időjárás
Délutántól felszakadozik a felhőzet Az északnyugatira forduló szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. napközben 17 22 fok várható a hőmérsékleti maximum általában 23 25 fok között alakul. 12 óra



2005. május 24., kedd 22:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület