CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

CHRISTIAN MAGG ÉS AZ ESTHAJNALCSILLAG
Raiffeisen tenisz Grand Prix Sopronban

A kvalifikációs előcsatározások után ma már "élesben" folyt a küzdelem az ALPESI TRANS RACKET SOPRON TENISZ KLUB 10.000 USD összdíjazású ITF Future teniszversenyén.

A Hunguest Hotel Szieszta csodálatos parkjában lévő hat teniszpálya méltó környezetet ad a rangos nemzetközi versenynek, ahol a 32-es főtáblán a hat magyar teniszező mellet osztrák, szlovák, horvát, litván, szerbia-montenegrói, boszniai valamint egy spanyol versenyzőt találhattunk.

Az első nap után éppen felére ritkult a mezőny, ami egyúttal azt is jelentette, hogy a hatból immáron mindössze két magyar játékos várhatja a folytatást. Meghálálta a szabadkártyát Tatár Zsolt, aki az osztrák Alexander Tisch-t verte két szettben, míg a világranglistán jelenleg 814. helyen álló Balázs György a Bosznia-Hercegovinából érkezett, hetedik helyen kiemelt és a világranglistán nála lényegesen előkelőbb helyen szereplő Ismar Gorcic-ot verte a döntő játszmában 6/2-re. Böröczky Zoltán nem bírt litván ellenfelével, csakúgy mint az egyébként szép reményekre jogosító Lukács Dénes tudása is kevésnek bizonyult a világranglista 470. helyén álló Ivan Cerovic ellen. A szintén wildcard-os Kellner Ádámnak sem kedvezett a sorsolásnál a szerencse, hisz a torna harmadik kiemeltjét, a szlovák Kamil Capkovic-ot kapta bemelegítésnek, aki mindössze hét játékot engedélyezett neki. Az elmúlt évben ezen a pályán maradandót alakító Hultai Gergelynek ismét jó esélyei voltak egy hosszabb menetelésre, hisz Vilim Visak személyében a kvalifikációból kapott ellenfelet, kiújult sérülése miatt azonban a második játszmában fel kellett adnia a küzdelmet.


a Hotel Szieszta méltó környezet a rangos versenyhez

Simán jutott tovább a tavalyi győztes osztrák Marko Neunteibl, valamint a második kiemelt szintén osztrák Herbert Wiltschnig, aki világranglista helyezése alapján ugyan selejtező nélkül jutott volna a főtáblára, mégis kellett kvalifikációt játszania, (nem nevezett időben a versenyre) sőt, úgynevezett lucky looser, azaz szerencsés vesztesként került az alsó ág élére.


a nap mérkőzését Christian Magg játszotta

A nap mérkőzését kétségtelenül az ötödik helyen kiemelt, bombaadogatásokat bemutató szerbia-montenegrói Nikola Ciric és a főtáblára szintén kalandosan fölkerült Christian Magg játszotta. Már az esthajnalcsillag is fölkúszott a koraőszi égboltra, amikor a két fiatalember elkezdte a döntő játszmát. 3/3-ig mindenki hozta a magáét, amikor Ciricnél elszakadt a húr… - tartalékütő ugyan még volt, de Magg ezen az estén ott folytatta, ahol a múlt héten Zsolnán abbahagyta - ott ugyanis hasonló versenyen döntőt játszott!

További eredmények:
P.Capkovic (SVK) - Eitzinger (AUT) 7/6 0/6 7/5
Janci (SVK) - Polasek (SVK) 6/3 6/2
Mirnegg (AUT) - Polyak (SVK) 6/1 7/5
Gruber (AUT) - Zivojnovic (SCG) 7/5 6/1
Paroci - Kukulic (CRO) 7/5 4/6 6/3
Tosic (SCG) - Kotchetkov (AUT) 6/4 6/4

A verseny főtáblája:

Pluzsik Tamás



2004. szeptember 08., szerda 10:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület