CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2004. szeptember 08., szerda 10:11


CHRISTIAN MAGG ÉS AZ ESTHAJNALCSILLAG

CHRISTIAN MAGG ÉS AZ ESTHAJNALCSILLAG
Raiffeisen tenisz Grand Prix Sopronban

A kvalifikációs előcsatározások után ma már "élesben" folyt a küzdelem az ALPESI TRANS RACKET SOPRON TENISZ KLUB 10.000 USD összdíjazású ITF Future teniszversenyén.

A Hunguest Hotel Szieszta csodálatos parkjában lévő hat teniszpálya méltó környezetet ad a rangos nemzetközi versenynek, ahol a 32-es főtáblán a hat magyar teniszező mellet osztrák, szlovák, horvát, litván, szerbia-montenegrói, boszniai valamint egy spanyol versenyzőt találhattunk.

Az első nap után éppen felére ritkult a mezőny, ami egyúttal azt is jelentette, hogy a hatból immáron mindössze két magyar játékos várhatja a folytatást. Meghálálta a szabadkártyát Tatár Zsolt, aki az osztrák Alexander Tisch-t verte két szettben, míg a világranglistán jelenleg 814. helyen álló Balázs György a Bosznia-Hercegovinából érkezett, hetedik helyen kiemelt és a világranglistán nála lényegesen előkelőbb helyen szereplő Ismar Gorcic-ot verte a döntő játszmában 6/2-re. Böröczky Zoltán nem bírt litván ellenfelével, csakúgy mint az egyébként szép reményekre jogosító Lukács Dénes tudása is kevésnek bizonyult a világranglista 470. helyén álló Ivan Cerovic ellen. A szintén wildcard-os Kellner Ádámnak sem kedvezett a sorsolásnál a szerencse, hisz a torna harmadik kiemeltjét, a szlovák Kamil Capkovic-ot kapta bemelegítésnek, aki mindössze hét játékot engedélyezett neki. Az elmúlt évben ezen a pályán maradandót alakító Hultai Gergelynek ismét jó esélyei voltak egy hosszabb menetelésre, hisz Vilim Visak személyében a kvalifikációból kapott ellenfelet, kiújult sérülése miatt azonban a második játszmában fel kellett adnia a küzdelmet.


a Hotel Szieszta méltó környezet a rangos versenyhez

Simán jutott tovább a tavalyi győztes osztrák Marko Neunteibl, valamint a második kiemelt szintén osztrák Herbert Wiltschnig, aki világranglista helyezése alapján ugyan selejtező nélkül jutott volna a főtáblára, mégis kellett kvalifikációt játszania, (nem nevezett időben a versenyre) sőt, úgynevezett lucky looser, azaz szerencsés vesztesként került az alsó ág élére.


a nap mérkőzését Christian Magg játszotta

A nap mérkőzését kétségtelenül az ötödik helyen kiemelt, bombaadogatásokat bemutató szerbia-montenegrói Nikola Ciric és a főtáblára szintén kalandosan fölkerült Christian Magg játszotta. Már az esthajnalcsillag is fölkúszott a koraőszi égboltra, amikor a két fiatalember elkezdte a döntő játszmát. 3/3-ig mindenki hozta a magáét, amikor Ciricnél elszakadt a húr… - tartalékütő ugyan még volt, de Magg ezen az estén ott folytatta, ahol a múlt héten Zsolnán abbahagyta - ott ugyanis hasonló versenyen döntőt játszott!

További eredmények:
P.Capkovic (SVK) - Eitzinger (AUT) 7/6 0/6 7/5
Janci (SVK) - Polasek (SVK) 6/3 6/2
Mirnegg (AUT) - Polyak (SVK) 6/1 7/5
Gruber (AUT) - Zivojnovic (SCG) 7/5 6/1
Paroci - Kukulic (CRO) 7/5 4/6 6/3
Tosic (SCG) - Kotchetkov (AUT) 6/4 6/4

A verseny főtáblája:

Pluzsik Tamás