CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Ellenzéki kifogás - az önkormányzati forrásból létesítendő új mentőállomás a következő évi költségvetést több mint száz millió forint kiadással terheli meg

Soproni új mentőállomás

Az új mentőállomás építésével kapcsolatos önkormányzati döntésről tartott sajtótájékoztatót 2004. szeptember 2-án Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a Polgári Összefogás Frakciójának tagja.

A kéviselő elmondta: az új soproni mentőállomás létesítéséről az augusztus 26-ai közgyűlés döntött. A Polgári Összefogás Frakciójának a képviselő átal tolmácsolt megítélése szerint egy jól működő mentőállomás rendkívül fontos egy megyei jogú város számára, elengedhetetlen a megfelelő elhelyezése, ezért a frakció is igennel szavazott a döntéshozatalkor.
Az Árpád utcai mentőállomás nem biztosította a feltételeket az országos mentőszolgálat munkatársai számára a megfelelő szakmai színvonalú munka végzésére.
A jól működő mentőállomás életeket ment, a váratlan baleset, az egészségromlás, a betegség kimenetele, a beteg megmentése attól függ, hogy milyen gyorsan kerül kórházba, orvosi ellenőrzés alá – emelte ki Mágel Ágost

A képviselő ugyanakkor kifogásolta, hogy az új mentőállomást az önkormányzat által biztosított telekre kell építeni, önkormányzati forrásból, amely a következő évi költségvetést több mint száz millió forint kiadással terheli meg. A mentőállomás működtetése az Országos Mentőszolgálat, így a Kormány feladata, az Egészségügyi Minisztériumnak kell biztosítania a forrást a soproni mentőállomás megépítéséhez is – hangsúlyozta a politikus. Értékelése szerint nem az eladósodott önkormányzatot kell megterhelni egy újabb feladattal, hiszen a kormány egyre több feladatot hárít át az önkormányzatra, amelyet az önkormányzati költségvetésből kell finanszírozni. Mágel Ágost nem lát garanciát arra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter ígérete alapján a város a mentőállomás létesítésére fordított összeget a szakminisztériumtól meg fogja kapni.

tsz



2004. szeptember 02., csütörtök 20:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület