CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. szeptember 02., csütörtök 20:54


Ellenzéki kifogás - az önkormányzati forrásból létesítendő új mentőállomás a következő évi költségvetést több mint száz millió forint kiadással terheli meg

Soproni új mentőállomás

Soproni új mentőállomás

Az új mentőállomás építésével kapcsolatos önkormányzati döntésről tartott sajtótájékoztatót 2004. szeptember 2-án Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a Polgári Összefogás Frakciójának tagja.

A kéviselő elmondta: az új soproni mentőállomás létesítéséről az augusztus 26-ai közgyűlés döntött. A Polgári Összefogás Frakciójának a képviselő átal tolmácsolt megítélése szerint egy jól működő mentőállomás rendkívül fontos egy megyei jogú város számára, elengedhetetlen a megfelelő elhelyezése, ezért a frakció is igennel szavazott a döntéshozatalkor.
Az Árpád utcai mentőállomás nem biztosította a feltételeket az országos mentőszolgálat munkatársai számára a megfelelő szakmai színvonalú munka végzésére.
A jól működő mentőállomás életeket ment, a váratlan baleset, az egészségromlás, a betegség kimenetele, a beteg megmentése attól függ, hogy milyen gyorsan kerül kórházba, orvosi ellenőrzés alá – emelte ki Mágel Ágost

A képviselő ugyanakkor kifogásolta, hogy az új mentőállomást az önkormányzat által biztosított telekre kell építeni, önkormányzati forrásból, amely a következő évi költségvetést több mint száz millió forint kiadással terheli meg. A mentőállomás működtetése az Országos Mentőszolgálat, így a Kormány feladata, az Egészségügyi Minisztériumnak kell biztosítania a forrást a soproni mentőállomás megépítéséhez is – hangsúlyozta a politikus. Értékelése szerint nem az eladósodott önkormányzatot kell megterhelni egy újabb feladattal, hiszen a kormány egyre több feladatot hárít át az önkormányzatra, amelyet az önkormányzati költségvetésből kell finanszírozni. Mágel Ágost nem lát garanciát arra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter ígérete alapján a város a mentőállomás létesítésére fordított összeget a szakminisztériumtól meg fogja kapni.

tsz