CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. június 03., csütörtök 15:08


Barabits Elemér emléktúra - Raxalpe május 31.

Barabits Elemér emléktúra - Raxalpe május 31.
    Pénteken egész nap zuhogott az eső Sopronban és Ausztria nyugati területein. Ennek ellenére másnap reggel, egy mikrobuszt követve 12 személykocsiból álló konvoj indult az Alsó-ausztriai Rax-hegység lábánál lévő Hirschwang településre.
    Az emléktúrára jelentkezettek közül alig volt hiányzó, így aztán 67-en utaztak a felvonóval az 1547 méter magasságban lévő Berggasthof-hoz. A csoport legfiatalabb tagja 6, a legidősebb pedig 84 éves volt.
 
Bolla Mariann, a szervezők egyike Barabits Elemér fiával

    Jelen volt Barabits Elemér felesége, két gyermeke és több unokája, Szokolay Sándor és felesége.
    A koratavaszt mutató, havas hegyen, viszonylagosan szép időben gyönyörködhettünk a tájban és sok-sok virágzó növényben. A megemlékezés a “keretes-kereszt" előtt volt.
 

 

    Ennek középpontjában a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ pap-tanárának - Dékány Ferencnek - beszéde állt, amelyet versek, a pünkösdi egyházi ének és az özvegy szavai tették minden résztvevő számára lélekemelővé.
    A csoport a megemlékezés után, az 1644 méter magasságban lévő menedékházba (Ottohaus) ment, ahonnan kis pihenőt követően sokan feljutottak a Jakobskogel (1737 m) keresztjéhez is.
 

Résztvevők egy csoportja

    Az emléktúráról a Magyar Rádiónak a túrázókkal tartó szerkesztője, Lánczi Ágnes készít riportot.
    Andrássy Péter, a túra szervezője elmondta: Isten segítségével olyan emberre emlékeztünk aki mosolyogva tudott adni, láttatni, aki örült annak, ha a figyelmes érdeklődőnek megmutathatta növényeit, aki nem volt féltékeny a fiatalokra.
A többség azért jelentkezett – esőt, szelet, hideget, meleget is vállalva – mert életének részévé vált, több közös kirándulás élmnyével megerősítve – az olyan hegyjárás, ahol Teremtő Urunkra, régi és új barátokra, közös célokra figyelhetünk érdeklődő szeretettel. Számosan azért csatlakoztak, mert bizonnyal kedvező híreket hallottak rólunk, útjainkról.

A.P.
Fotó: H.I.

Kapcsolódó cikk:
Kirándulás a Rax-hegységre Barabits Elemér tiszteletére