CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. május 23., vasárnap 12:05


A Soproni Nemzeti Bizottmány alakuló ülése

A cél: ,,az alkotmányos jogfolytonosság helyreállítása'

A Soproni Nemzeti Bizottmány alakuló ülése

    Pénteken, május 31-én, 17.00 órakor az Országos Nemzeti Bizottmány szervezésében a Nemzetgyűlés tagjai tartottak előadást a Wrenkh Ede Közösségi Házban, a Szent György u. 7.szám alatt.

    Az előadás vendégei között jelen volt Varga László a Nemzetgyűlés háznagya, Síklaki István a Nemzetgyűlés alelnöke. Az alkotmányos jogfolytonosság helyreállítását maga elé célul kitűző Nemzetgyűlés tagjai a kétkamarás parlament bevezetése, a politikai hatalom korlátok közé szorítása, az adók és közterhek enyhítése, a föld magyar kézben való tartása, a vagyonelszámoltatás, a korrupció felszámolása, a nemzeti érdekek kizárólagos védelme, a határon túli magyarság képviselete fő célokkal igyekszik üzenetét a társadalomhoz eljuttatni.

    Az Országos Nemzeti Bizottmány szerint az 1944-ben megszűnt a magyar alkotmányosság jogfolytonossága. A soproni előadást tartók a Magyar Történelmi Alkotmánynak, az alkotmányosság helyreállításának alapelveit ismertették.  Az ülésen elhangzott: meg kell szüntetni a kialakult kétpólúsú politikai rendszert, amelyben ,,egyetlen háttérirányítás mozgatja a szereplőket és a kulisszákat."
    A kifejezetten és határozottan Európai uniós ellenes nézeteket előadók, több mint negyven fős hallgatóság előtt azt is hangsúlyozták, hogy kezdeményezésük – a Nemtezgyűlés Előkészítő Testületének szervezése – nem egy újabb párt politikai színtérre való lépését jelenti, amely kijelentéssel a hallgatóság közül – amint annak hangot is adtak – többen nem értettek egyet. (T.É.)