CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2004. március 01., hétfő 18:45


Ritmusfesztivál: ütős hangszerek és együttesek parádés bemutatkozása - Képriporttal -

Ritmusfesztivál: ütős hangszerek és együttesek parádés bemutatkozása

    A tam-tamtól a dobpárbajig az ütőshangszerek népes családjával, továbbá a különböző stílusok és műfajok bemutatásával találkozhatott a tegnap a soproni közönség a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott rendezvényen.
    A Soproni Ütősök, Hoffer Péter Dobiskolája és a Győri Széchenyi Egyetem Ütőegyüttese külön-külön és az előadás egészét tekintve is fergeteges produkcióval kápráztatta el a szép számú közönséget.
    Édekességekben, kuriózumokban sem volt hiány. Minden tárgy használható ütőshangszerként, amennyiben kellő ritmusérzékkel és összehangoltsággal rendelkezik egy társulat, de végül is a legszínvonalasabb zenedarabok a valódi hangszereken szólaltak meg, merthogy bebizonyosodott, hogy igenis zenei élményt adó autonóm hangszer a dob.
    Stöckert Ádám soproni születésű, és Sopronban immár  jól ismert dobos a győri és kismartoni konzervatóriumokban folytatott tanulmányok után idén végez a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Fakultásán. Több éve tanít a soproni Zeneiskolában és jól ismert városunkban az általa alapított Soproni Ütősök kamaracsoport művészeti vezetőjeként is. Izgalmas, értékes műsoraikkal rendszeres sikert aratnak országszerte, de bizonyították már tehetségüket Ausztriában és Németországban is.
    A győri Széchenyi Egyetem Művészeti Fakultása hallgatóiból alakult Ütőegyüttes szintén fellépett a Ritmusfesztiválon. A legújabb és legérdekesebb ütőhangszeres zenék nyomában járva mutatta be nem mindennapi produkcióját az együttes, amely képes több évezredes hangokkal is elvarázsolni közönséget.

A Hoffer Péter Dobiskola 1994 óta működik városunkban és már fennállásának első évtizedében az ország egész területéről vonzott tanítványokat, akik tudásukat bemutatva különleges hangzást varázsoltak a terembe.
Az iskola vezetője, Hoffer Péter Bécsben végzett az „American Istitute of Music”-ban. Aktív zenészként híres produkcióban működött közre; a Moby Dick együttes tagjaként vált országszerte ismertté, együtt dolgozhatott Demjén Ferenccel, Szűcs Judittal, budapesti musical-produkciók szóló-dobosa volt 1999 és 2002 között (Jézus Krisztus Szupersztár, Rocky Horror Picture Show, Jekyll & Hyde).

A nagysikerű estnek, amelynek hangulatát képriporttal próbáljuk érzékeltetni, remélhetőleg lesz folytatása.
 

 
x