CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. november 24., hétfő 22:37


VI. Soproni Villamosipari Szakmai Napok

VI. Soproni Villamosipari Szakmai Napok

    1996 óta rendezi meg a Soproni Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola, valamint a Schilling János Alapítvány a Villamosipari Szakmai Napokat, amelynek szervezői között  a helyi Kereskedelmi- és Iparkamara is jelen van.  A rendezvénysorozat, – amelyre 250 szakmabeli érdeklődőt, villamosipari és elektronikai szakembert hívtak a rendezők –  kezdeményezője Horváth István tanár, a Schilling János alapítvány elnöke, aki az iskola vezetőségével közösen folyamatosan a tanulók minél jobb szakmai képzésén fáradozik.

A rendezvény szervezői és támogatói az ünnepélyes díjátadáson és megnyitón

    Az idei rendezvényt, amelyen a Schilling János Alapítvány díjának ünnepélyes átadására is sor került, Kalmár István alpolgármester nyitotta meg.
A rangos díjat Bujdosó Norbert kapta, a tavaly a Szakmai Kiváló Tanulója országos versenyen villanyszerelő szakmában.első helyezést elért tanuló, aki a jutalmat továbbtanulásához használhatja fel.

    Hagyomány, hogy az évek során a rendszeresen bemutatkozó cégek is ajánlanak fel különdíjakat a tehetséges tanulóknak. Idén az OBO-Bettermann ösztöndíj átadására is sor került. Szintén hagyomány, és ugyanakkor nem csak a szakmabelieknek kínál tanulmányozni- és látnivaló élményt az iskola aulájában megrendezett, több neves villamosipari cég kiállítása.
 

    A rendezvénysorozat  további programjai során, november 27-28-án kerül sor a VI. Magyar--Osztrák Villanyszerelői Versenyre, amely az iskola tanműhelyében november 27-én 9 óakor kezdődik, és jó előkészülete lehet a Szakma Kiváló Tanulója országos versenynek
    Hegyi Ferenc iskolaigazgató a Villamosipari Szakmai Napokról szólva úgy vélte, a rendezvény évek óta jelentősen segíti a tanulók pályaválasztását, villamos szakmák felé történő orientációját.Ez azért is fontos, mert Sopron városának és a Nyugat-dunántúli Régóinak egyre több, magasan kvalifikált villamos tervező- és kivitelező szakemberre van szüksége. Ezért fontos itt az iskola falai között megismertetni a legújabb szerelési anyagokat, technológiákat berendezéseket, energiatakarékos eljárásokat.
    A szakmai kiállítás az iskola 300 nm-es aulájában zajlik, a cégek szakmai előadására pedig a klubteremben kerül sor.

H.E.
Fotó: Horváth Tibor