CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. november 11., kedd 22:53


Kábeltévé a soproni gyermek-kórtermekben

Kábeltévé a soproni gyermek-kórtermekben

    Új időszámítás kezdődött a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályán. November 11-től a kis betegek kényszerű kórházi tartózkodásának környezetét a kórtermekben elhelyezett új tévékészülékeken nézhető kábeltévé-adások varázsolják komfortosabbá. A mecénások – a UPC nevében Kovács Nimród, a Közép-Európai csoport elnöke, és Lőrincz Anikó, az LG Electronics Magyar Kft értékesítési menedzsere – ma adták át az 52 tévéadást biztosító kábeltelevíziós hálózatot és a hozzá tartozó TV készülékeket az intézményben kezelt gyermekeknek és a kórház dolgozóinak.

    Az átadási ünnepségen jelen volt Hiller István kulturális miniszter, Firtl Mátyás, a Győr -Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, Walter Dezső, Sopron polgármestere és Kránitz László országgyűlési képviselő.

- A Soproni Erzsébet Kórház gyermekosztálya immár a kilencedik gyermekgyógyászati intézmény, amelyet az LG Electronics-szal közös, országos adományozó programunk keretében, korszerű és díjmentes kábeltelevíziós szolgáltatással látunk el – mondta Kovács Nimród, aki arról is szólt, hogy elsőként 2001-ben, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. számú, a hazai gyermek tumor-leukémiai központ szerepét is ellátó, Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján építették ki a szolgáltatást. Két budapesti és hat vidéki kórházban adtak át gazdag kínálatot nyújtó kábeltelevíziós rendszert a mecénások, akik országszerte programszerűen tovább keresik a lehetőséget arra, hogy technikai lehetőségeik függvényében más gyermekkórházakat is ellássanak hasonló televíziós szolgáltatással – tette hozzá.

    A tévék az otthonra emlékeztető környezet megteremtését is segítik, amely által könnyebbé válik a gyermekek számára a kórházi tartózkodás, és ezáltal az ápolás is - jelentette ki Lőrincz Anikó, az LG Electronics marketing menedzsere.

    Az Erzsébet kórház nevében dr. Baranyai Tibor főigazgató és dr. Tóth Péter gyermekgyógyász főorvos köszönte meg az adományt, abban a reményben, hogy ennek a sikeres kezdetnek –a mecenatúra megjelenésének a kórház mindennapjaiban - hamarosan folytatása is lesz majd. Nyugat-Európában már általános jelenség az egészségügy patronálása. A kórház főigazgatója szerint a mindenkori adományok jó helyre kerülnek az egészségügyben, hiszen nemcsak népegészségügyi, hanem közgazdasági szempontból is fontos a lakosság egészségének mielőbbi helyreállítása

Horváth Edit