CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. jĂşlius 05., szombat 22:27


a változékony időjárás és a változatos sztárparádé jellemezte

Jó buli VOLT

Jó buli VOLT

Közel huszonötezren melegítettek be a Szigetre a szombat este véget érő soproni VOLT Fesztiválon. A három napos bulit a változékony időjárás és a változatos sztárparádé jellemezte.

A „hol-esik-hol-nem” állapot nem tántorította el a VOLT fanokat, hogy kedvenceiknek, akár zuhogó esőben is csápoljanak. Így történt ez csütörtökön délután: a Zanzibár rajongókat hirtelen érte a zuhé. Nem csak ettől volt azonban izgalmas az első voltos nap: a VIVA színpadon volt hip és hop, a Multicafé színpadán előbb Emil RuleZ, majd London legjobb breakbeat arcai szórakoztatták a nagyérdeműt. A Soproni Ászok Nagyszínpadon a Zanzibár után az Anima Sound System, majd a „nyolc kan”, az Irigy Hónaljmirigy lépett fel.
Másnap a VIVA Színpadon többek mellett a Hiperkarma, a Superbutt, a Rémember, a Nyers, a FreshFabrik és a Korai Öröm koncertezett, miközben a Multicaféban a Zagar Project, a TÁP Színház, Yonderboi DJ szettje, hajnal 1-kor az Ausztriából érkező dZihan&Kamien szórakoztatta a VOLT Fesztivál látogatóit. A Nagyszínpadon a Kispál és a Borz elzavarta az esőt és hozott többezer rajongót, majd a tavalyi Sziget Fesztivál egyik nagyszínpadosa, a Kosheen - az ismert slágerek mellett - vadiúj albumát mutatta be.
A szombat napos időt és két minisztert is kicsalt a Lővér Kempingbe, a kultusztárcát vezető Hiller István valamint az ifjúság és a sport minisztere, Gyurcsány Ferenc tette tiszteletét az idén 10. születésnapját ünneplő VOLT Fesztiválon. Mindeközben a combos program folytatódott: Ladánybene, Ganxsta, HS7, Tito&Tarantula a Nagyszínpadon, ahol az estét és a Fesztivál itteni programját a Tankcsapda zárta. A hazaiak mellett nemzetközi sztárok is voltak a VOLT utolsó napján a VIVA Színpadon is, így Pitchtuner (D), Cari Lekebusch (S), Elex Red (A). Ugyanígy a Multicaféban: a Kispál ülős koncertje, majd éjféltől Doc Scott (UK) és MC Justyc (UK) búcsúztatta a látogatókat.

Kétségkívül a VOLT Fesztivál legegyedibb programhelyszíne a „látványrádióként” működő VOLT Rádió, ahol a három soproni rádió közös frekvenciáján, három napon át a VOLT adta a témát. Nem adott azonban különösebb feladatot a rendezvény az egészségügyi szolgálatnak: a legkomolyabb megmozdulás egy bokasérülés miatt volt csupán.