CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. jĂşlius 02., szerda 14:07


Az oktatásról - A szennyvíziszap kezeléséről - A 2003/2004-es költségvetés módosításáról - A közgyűlés jogairól

Sopron - A Polgári Összefogás sajtótájékoztatója

A Polgári Összefogás sajtótájékoztatója

A Polgári Összefogás sajtótájékoztatót hirdetett meg keddre az alábbi négy témában:

  • Az oktatással kapcsolatos feladatváltozások a 2003/2004-es tanévre vonatkozóan
  • A szennyvíziszap hatástalanításának problémája
  • A 2003. évi kÖltségvetés módosításáról
  • A Hátulsó u. 10-12. szám alatti garázsépítés finanszírozásáról.

    Mágel Ágost, a Polgári Összefogás Önkormányzati képviselője kijelentette: frakciójuk nehezményezi, hogy az oktatási intézményekben az osztályok csoportlétszámát 40 főben maximálták. Sajnálattal vette tudomásul, hogy módosító indítványát, mely arról szólt, hogy ezt a magas létszámot maximálják 28-30 főben, elutasította a közgyűlés. A frakció véleménye szerint jelen közoktatási koncepcióval nagyban sérülnek a tanítás-tanulás feltételei.

    A szennyvíziszap hatástalanításának ügyét a Polgári Összefogás frakciója aggályos és mielőbb megoldandó problémának tartja. Ugyan a városvezetés részéről határozott ígéretet kaptak arra, hogy ezt a kérdést a város az év végéig tisztázza, a frakció szerint ezt a problémát mielőbb orvosolni kell, hiszen ezekben a nyári melegekben az iszap átható "bűze" nemcsak a környéken lakókat, hanem a távolabb élőket is kellemetlenül érinti.

    A 2003. évi költségvetés módosítása kapcsán Pongrácz Nóra elmondta, hogy a közel fél év alatt a mérlegfőösszeg 1,4 milliárd forinttal nőtt, ami azt jelzi, hogy a városvezetés alultervezte a várható bevételeket.

    A Hátulsó u. 10-12. szám alatti garázsépítés finanszírozásáról Pongrácz Nóra kifejtette, hogy az Önkormányzat ugyan pályázatot írt ki a garázsépítés kivitelezésére, azonban ebben az ügyben is megfigyelhető az a tendencia, hogy a míg a közgyűlés döntési jogai csökkennek, addig a polgármesteri jogok egyre bővülnek.

    na