CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. június 30., hétfő 12:52


A miniszterelnök üzenete

A köztisztviselők napja alkalmából

A miniszterelnök üzenete a köztársaság polgárainak a köztisztviselők napja alkalmából (2003. július 1.)

A köztársaság minden magyar polgár közössége, melynek alapértékeiben pártállástól, kormányzati ciklustól függetlenül mélyen hiszünk.
A köztársaság közös értékekre épül. A szabadság, a jogok és az esélyek egyenlősége, a közösségvállalás, az élő nemzeti hagyomány tisztelete olyan értékei a köztársaságnak, amelyek összekötik hazánk polgárait. Egyetlen közös haza, egy Magyarország van. Az erős, magabiztos és megújuló köztársaság e közös értékekre és kölcsönös, egymás iránti bizalomra épül.
A köztisztviselők azok a szakemberei a köztársaságnak, akik mindennapi munkájuk során képviselik, oltalmazzák, és igyekeznek érvényre juttatni ezeket az értékeket.
Közös célunk, hogy megteremtsük a modern, európai Magyar Köztársaságot. Ez csak akkor valósulhat meg, ha értékeink válnak a közgondolkodás vezérlőelvévé, minden ciklusban érvényesülő legkisebb közös többszörösévé. Nincs tehát modern, európai Magyar Köztársaság hatékony, a köztársasághoz hű, pártatlan és a szakmájukhoz értő köztisztviselők nélkül.
A köztisztviselők a köztársaság működtetői és megjelenítői: a polgárok velük találkoznak, amikor a köztársasággal kerülnek kapcsolatba. Ők adják a hivatalok, a közigazgatás, az önkormányzatok arcát, hangját, személyiségét. Csak erkölcsileg és anyagilag megbecsült köztisztviselőktől, csak jól szervezett, megfelelően szabályozott közigazgatástól várhatjuk el, hogy a köztársaság polgárbarát, hatékony és szolgáltató legyen.
A Magyar Köztársaság kormánya, a köztársaság polgárai, és a magam nevében köszönöm a köztisztviselők munkáját és köszöntöm őket a Köztisztviselők Napja alkalmából.
Dr. Medgyessy Péter,
a Magyar Köztársaság miniszterelnöke