CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. április 17., csütörtök 16:28


A megye és Sopron egyeztetett

A megye és Sopron egyeztetett

    Előzmény: A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 61/A §-a alapján Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése és Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése által delegált tagokból megyei egyeztető bizottság alakult.

Kalmár István alpolgármester Sopron, és Dr. Szakács Imre Győr-Moson-Sopron Megye képviseletében

    Győrött, a Megyeházán találkoztak csütörtökön a megye és Sopron város egyeztető bizottságának tagjai.
A rendezvény házigazdája, a megyei delegáció vezetője dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke volt, a soproni delegációt Kalmár István alpolgármester vezette.
    Az ülésen elsőként a két fél közötti, a közoktatási és gyermekvédelmi területen megvalósítandó feladatmegosztás kérdésköréről esett szó. A két önkormányzat szakemberei a közeljövőben további egyeztetést folytatnak.

A soproni küldöttség

    A soproni alpolgármester felvette, hogy a város által fenntartott Kozmutza Flóta Általános Iskolát és Speciális Szakiskolát, valamint a Szociotherápiás Otthont átadná a megyei önkormányzat részére. Ez a kezdeményezés számos jogi, szakmai és pénzügyi kérdést vet fel, ezért a megyei önkormányzat képviselői további információkat kértek az ügyben.

A megyét képviselők

    A felek megegyezése alapján a jövőben megyei önkormányzat a soproni okmányiroda számára - az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében - helyiséget biztosít az általa fenntartott levéltárban.

P.Z.