CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2003. március 26., szerda 13:32


Vastaps a teltházas előadáson - Latin tűz - A Botafogo táncegyüttes műsora

Vastaps a teltházas előadáson - Latin tűz - A Botafogo táncegyüttes műsora

 Latin tűz a Soproni Tavaszi Napokon - virtuozitás, dinamika, humor, érzelmek hullámzása

    Magyarország egyik legismertebb tánccsapata, világbajnoki döntős, Európa-bajnok, többszörös Magyar Bajnok, arany és ezüstérmek: díjak sora fényesíti a Botafogo táncegyüttes eddig megtett útját.

    A csoport három éven belül a tánc műfajának három legeredményesebb magyar klubja közé küzdötte fel magát. A kezdeti években számtalan országos bajnoki címet szereztek, táncosai azóta is ott vannak a legjobbak között. A későbbekben a hangsúly áttevődött a versenyformációra és a színpadi koreográfiák előadására.
    A Dalotti Tibor művészeti vezető és koreográfus vezette társulat, március 25-én látogatott el a Soproni Petőfi Színházba.
    A Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozat keretében a formáció, Latin tűz című előadását tekinthette meg a nagyérdemű.
    A jobbnál jobb dallamokból és táncokból összeállított produkció két matróz "tolmácsolásában" zajlott. A történet, ugyanis két szabadidejét eltölteni próbáló matrózról szól, akik csekély két órás kimenőjükön elhatározzák, hogy felkeresik az összes szórakozó helyet, hogy hölgyekkel ismerkedjenek meg. A zenei kalandozás közben betévednek a Kabaréba, de mivel kevés volt a “Money-money” ezért a Keresztapa, illetve a maffia köreihez csapódnak.
    A filmdalokkal színesített műsorban, hihetetlen ruhakölteményekben jelennek meg a versenytáncosok. Mondanom sem kell, mennyire megdobogtatta a férfiszíveket a csinos hölgyek látványa.
    Az est folyamán ízelítőt kaphattunk a szamba, a rumba, a cha-cha-cha, a paso doble, és a különböző néptánc koreográfiákból.
    A teltházas előadáson szinte forrt a levegő, amikor is a hálás közönség szinkron tapssal segítette az előadókat, amely folytatódott a záróakkordnál is.
    A soproni publikum vastapssal köszönte meg a csodálatos estét, amely mindenkinek egy élményt jelentett.
*
Latin tűz - A Botafogo táncegyüttes műsora; Művészeti vezető és koreográfus: Dalotti Tibor
Műsor: Szabadidős tengerészek (Zene: F. Sinatra, Ray Gelato); A Kabaré (Zene: Kander);  A keresztapa (Zene: Morricone); Secret Garden (Zene: Secret Garden együttes); Queen Fantázia - táncmontázs (Zene: Queen együttes); Latin versenytáncok I.; Ritmo de Botafogo (Zene: Guem, Santama, B. Bíró Zoltán); Bolero Latino (Zene: M.Ravel, Viktor Máté átirata); Verano porteno Latin versenytáncok II.; Hommage á Gershwin (zene: G. Gershwin, Viktor Máté átirata); Randevú - Boogie-Voogie show; Gipsy dance (Zene: Romano Drom- cigány népzene); Botas de Botafogo (Zene: spanyol népzene)

b.boti
Fotók: www.botafogo.hu